Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη: Ψητό χοιρινό καρέ με δεντρολίβανο.


Υλικά για 6 άτομα
2,800 κιλά χοιρινό καρέ
2 ποτήρι λευκό κρασί
3 ματσάκια φρέσκο φασκόμηλο
4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ. σούπας μουστάρδα
2κ.σουπας μέλι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ κ .σ. αλάτι
½ κ. σ .μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής

Τοποθετήστε σε ένα ταψί το καρέ. Ρίξτε λάδι και αλείψτε σε όλη την επιφάνεια μαζί με την μουστάρδα . Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι ,το μέλι και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες της πλευρές με το φασκόμηλο . Τοποθετήστε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας ρίχνετε και το κρασί . Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150 ° C . Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταίας σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κρέας και αφήστε για 15 λεπτά πριν το κόψετε







Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: