Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΗΛΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

6 μήλα κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
3 αυγά
250 ml λάδι
1 σφηνάκι κονιάκ
κανέλλα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνετε καλά ένα ταψί.
Στρώνετε τις φέτες των μήλων, τις πασπαλίζετε με κανέλα και τις ραντίζετε με κονιάκ.
Πασπαλίζετε τα καρύδια με την μισή ζάχαρη.
Χτυπάτε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Το απλώνετε στο ταψί, πάνω από τα μήλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50΄- 60΄.
Αφήνετε την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγη άχνη και ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: