Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΘΡΟΥΜΠΙ


ΥΛΙΚΑ για 4-6 ατομα

2 κιλά μοσχάρι νουα
500 γρ. μακαρόνια Νο 5
600 γρ. ντομάτας (κομμένη καρέ και 2 κ.σ. ντοματοπελτέ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομ.
3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο
3 κλωναράκια θρούμπι ή
1 κ.γ. αποξηραμένο θρούμπι
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
1 lt νερό
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 10΄- 15΄ το Νουα στην συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μοσχάρι. ανακατεύετε τα υλικά για 5΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμισθεί και ρίχνετε το νερό. Μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45΄.

Προσθέτετε τον ντοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό, τις ντομάτες, το θρούμπι και τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15΄ περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να γίνει το κρέας. Βράζετε τα μακαρόνια σε 4 λίτρα αλατισμένο νερό al- dente, στραγγίζετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες το μοσχάρι νουα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: