Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλετάκια σαρδέλας αχνιστά με ούζο


Υλικά για 6 άτομα
1 1/2 κ. σαρδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ποτήρι ούζο
100ml. κρασί λευκό
2-3 κουτ. σ ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του
αλατοπίπερο, ρίγανη.

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα φλιτάρετε , τα πλένετε, και τα στραγγίζετε.
Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώστε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση.
Πάνω βάζετε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνετε με το κρασί και το χυμό λεμόνι.
Σκεπάζετε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζετε -σιγοψήνουμε 10 λεπτά μόνο, Ίσα να μελώσει η σαλτσούλα τους
Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά κατά προτίμηση με παντζάρια βραστά








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: