Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ


  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κ.σ. βούτυρο
3 & 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
400 ml ζωμό κότας
2-3 κλωναράκια θυμαρι
700 γρ. λευκά μανιτάρια καθαρισμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γιαούρτι στραγγιστό Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σόταρε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλεύρι
Συνέχισε το ανακάτεμα για 5 ακόμη λεπτά
Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό και ανακάτεψε τη σούπα να λιώσουν τυχόν σβόλοι. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει
Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ και πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από τη ζεστή σούπα. Λιώνετε τα μανιτάρια καλά για 1 λεπτό (πρόσθεσε λίγο ακόμη ζουμί αν χρειαστεί)
Ρίχνετε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα
Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και άφησε την σούπα να σιγοβράσει για 2 λεπτά μόνο ανακατεύοντας. Αλατοπιπέρωσε
Μοίρασε σε μπολ και σέρβιρε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: