Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κέικ γιαουρτιού με φράουλες


Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζ. τσαγιού φράουλες
Για το γλάσο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Χυμός 1 λεμονιού ή ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής
Αλείφεται τη φόρμα με λίγο βούτυρο, την πασπαλίζετε με αλεύρι, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ˚C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι, τη βανίλια και την αμυγδαλόσκονη. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα ή στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 55 - 60 λεπτά περίπου. Το βγάζετε
γλάσο:

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό του λεμονιού μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αλλά παχύ μίγμα. (Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη άχνη ή χυμό). Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο, γαρνίρετε με φράουλες κομμένες στα 4 και σερβίρουμε σε πιατέλα.                                  
                                                 
       





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος












romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: