Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ


Υλικα για 6-8 ατομα
350 γρ. κεράσι γλυκο
3 πορτοκαλι (χυμο & γαρνιρισμα)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
ελάχιστο αλάτι
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 ml γάλα
1 φακ.βανίλια
Εκτελεση συνταγης
Σ' ένα μπολ, ανακατεψτε χωριστά τα στερεά υλικά το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπατε καλά τα αυγά, με τη ζάχαρη μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια ,το χυμο και το ξύσμα πορτοκαλιου.
Και τέλος προσθέστε το μείγμα, από το αλεύρι που έχετε ετοιμάσει.
Ανακατεύετε καλά, κατεβάζετε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κερασια κομμενα στα 4 . Ανακατευετε ελαφρά .
Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. και σε ταψάκι Νο 26(χαμηλο) για 30-35 λεπτα,γαρνιρετε με φετες πορτοκαλι και γλυκο κερασι.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: