Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αχνιστά μύδια με ούζο


Υλικά για 4 άτομα
10-15 μύδια με το κέλυφος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6-8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2.κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 λεμόνι φρέσκο κομμένο σε φέτες
αλάτι- πιπέρι
½ κ.γλ. θυμάρι τριμμένο
2 σφηνάκια ούζο
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση συνταγής .
Πλένετε τα μύδια καλά για να μη μείνει καθόλου άμμος.
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητι κό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, τσιγαρίζετε το σκόρδο, ρίχνετε όλα τα μύδια.
Κατόπιν προσθέστε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι,
θυμάρι τις ντομάτες το λεμόνι και το νερό.
Μόλις το φαγητό πιει τα υγρά του, το σβή νετε με το ούζο (προσέχουμε πολύ, διότι με το ούζο το φαγητό παίρνει φω τιά) και μετά σβήνουμε τη φωτιά.
Συνοδεύετε με πατάτες τηγανίτες ..









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: