Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτο ψαριού με προσούτο.


Υλικά (για 6 άτομα)
6 φιλέτα άσπρου ψαριού (πέρκα, λαβράκι, γλώσσα κλπ.)  
2 λεμόνια(το χυμό και ξύσμα)
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σφηνάκι ούζο
4 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
6 φέτες προσούτο
6 κ.σ βούτυρο
150 γρμ.κριθαρακι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρέ
1 ματσάκι σχοινοπρασσο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι, βάζετε 2 φύλλα φασκόμηλο πάνω από κάθε φιλέτο και ύστερα τα τυλίγετε με το προσούτο.
Βάλτε τα τυλιγμένα φιλέτα σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνοντας το βούτυρο, κρασί ούζο, χυμό λεμονιού και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. 
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές και κατόπιν το κριθαράκι μέχρι να γίνουν τραγανά και το βούτυρο να αρχίσει να παίρνει καφετί χρώμα σβηστέ με νερό αναλογία 2 νερό 1 ½ κριθαράκι και βράστε προσθέτοντας και λίγο ζωμό από το ψαρί για 10-12 λεπτά ,σερβίρετε βάζοντας το κριθαράκι στο πιάτο και από πάνω το ψάρι, πουδράρετε με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο σχοινοπρασσο..










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: