Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη :Φασόλια γίγαντες σαλάτα


Υλικά για 4 ατομα
2 φλ.τζ. γιγαντες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
1 φλ.τζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι, το ξύσμα
4 κ.σ . χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ.γλ. κοκκους μουσταρδας
2κ.σ. πουδρα (μουσταρδας )
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτελεση συνταγης
Στραγγίζετε τα φασόλια από το νερό που μούλιασαν για 12 ωρες, και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζετε για 1 1/4 -1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνοντάς τα το τελευταίο τέταρτο περίπου της ώρας.
Διαλύετε τη σκόνη της μουστάρδας στο λεμόνι σε ένα βαζάκι με καπάκι και προσθέτετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ. Κλείνετε το βαζάκι και το κουνάτε με δύναμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στραγγίζετε τα φασόλια και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ.
Γαρνιρετε με φυλλα αγριας ροκας και ψητα ντοματινια.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: