Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο (μπουτάκια) με μέλι και λεμόνι


Υλικά για 5 -6 άτομα
1κιλο μπουτάκια κοτόπουλο
3 λεμόνια
80 γρ.ελαιολαδο
1κ.σ. πετιμέζι
2κ.σ μέλι
2κ.σ.μουσταρδα
4 κλαδάκια δεντρολίβανο
3 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατι,πιπερι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Σ' ένα μικρό τηγάνι στύβετε τα 2 λεμόνια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιολαδο , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το μέλι, το πετιμέζι αλάτι και πιπέρι και την μουστάρδα.
Βάλτε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σ' ένα ταψί.
Κόψτε το τρίτο λεμόνι σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο ταψί.
Ραντίζουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά έως μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί συνοδεύετε με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας όπως , σαλάτα , πατάτες ,ρύζι ,πουρέ λαχανικών.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: