Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά για 8 άτομα
500 γρ. φάβα
200 γρμ.σιμιγδαλι
1 φλιτζ. Τζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο,
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σουπ. ρίγανη 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
½ κ.σ.αλάτι & πιπέρι
300 γρμ. αλεύρι σκληρό
400 mel ελαιόλαδο

Λαδολέμονο ντομάτας
300 ml χυμός φρέσκιας ντομάτας
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικό.
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ρίξτε σε κατσαρόλα 5φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό , βαλτέ σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση, ξαφρίζετε . Σιγομαγειρεύετε μέχρι να πήξει για περίπου 1 ώρα. Προσέχουμε να μην κολλήσει. Απλώς να είναι χαμηλή η φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη, , ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 2-3 ώρες κατόπιν ρίχνετε τα κρεμμύδια, πιπέρι, τα αρωματικά, τα αυγά αχτύπητα, ανακατεύουμε και, τέλος, ρίχνετε το σιμιγδάλι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σταδιακά παναροντας πρώτα από το αλεύρι. Όταν ροδίσουν, τα γυρνάμε και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά με το λαδολέμονο ντομάτας.

Πλένετε τις ντομάτες, τις κόψετε σε μεγάλα κομμάτια και τις περνάτε από το μούλτι. Τοποθετείστε σε μπολ προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: