Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ


Υλικά για 8 ατομα


καραμέλα

320γρ ζάχαρη
160 mel νερό
κρεμα
380γρ κρεμα γάλακτος
380γρ γάλα
160γρ ζάχαρη
φλούδα ενός λεμονιού
6 αυγά ολόκληρα
1 βανιλια

Εκτέλεση συνταγης
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα.
Αδειάζετε προσεκτικα την καραμέλα σε 8 φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σε μια μεγάλη φόρμα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα και τις φλούδες λεμονιου την βανιλια χωρίς να βράσει.
Ανακατεψτε καλά την ζάχαρη με τα αυγά, και τα ριχνετε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατευετε .
Σουρώστε να φύγουν οι φλοίδες και γεμίζετε τα φορμάκια
Τοποθετειστε τα φορμάκια σε ενα ταψί με νερό και ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα περιπου 25 λεπτα.
Βαζουμε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά την σερβίρουμε ξεφορμαροντας απο την φορμα .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: