Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΑΥΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ


Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά
60 γρμ. φέτες καπνιστό κουνέλι
1/2 φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
40 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
1.κ.γλ. μαραθόσπορος
2-4 φύλλα σπανάκι
2-3 ντοματινια
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μας ,πριν «κάψει» το ελαιόλαδο, ρίξτε τα αυγά μέσα στο τηγάνι.
Μόλις το ασπράδι πάρει άσπρο χρώμα και ο κρόκος αρχίσει να σφίγγει, αποσύρετε από τη φωτιά. Αφαιρέστε τα αυγά από το τηγάνι.
Αδειάζετε το ελαιόλαδο από το τηγάνι και σοτάρουμε το καπνιστό κουνέλι για μερικά λεπτά και πριν το αποσύρετε προσθέστε τα φύλλα σπανάκι και τα ντοματινια κομμένα στη μέση να σοταρίσουν για 2 λεπτά .
Τοποθετούμε το σοταρισμένο μπέικον πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού , στον πάτο ενός πιάτου και από επάνω τα αυγά γαρνίρετε με τα λαχανικά και συνοδεύετε με γιαούρτι αναμεμιγμένο με τον μαραθόσπορο.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: