Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

«Έσκασαν» μύτη και οι δελφίνοι της ΝΔ


Κάποιοι που παίζουν μια ζωή πολιτικά παιχνίδια, στήνουν μηχανισμούς , μιλούν συνωμοτικά, ελέγχουν ήδη μέσα ενημέρωσης και κάνουν διαρροές με σκοπό την ενίσχυση του αρχηγικού τους προφίλ...
To 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κανείς δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει την αρχηγία του. Ακόμη και η πάντα «επισπεύδουσα» Ντόρα δεν είχε πει τίποτε και δεν είχε κάνει τίποτε. Όλοι περίμεναν την κατάληξη της πολιτικής κατάστασης, πώς θα πάει η κυβέρνηση και τι θα αποφασίσει ο Καραμανλής.
Και σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή δεν είχαν αρχίσει τα προβλήματα στην οικονομία, δεν ήμασταν ακόμη στο στάδιο της κατάρρευσης ή τουλάχιστον δεν τον γνωρίζαμε. 
Οι «δελφίνοι» λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία έκαναν. τουμπεκί ψιλοκομμένο και απλά περίμεναν τις εξελίξεις. Δεν αμφισβήτησαν τον πρωθυπουργό και αρχηγό τους και όταν ήρθε η ώρα της διαδοχής έγιναν τα γνωστά. Ο Σαμαράς στον αφρό και η Ντόρα εκεί που δεν το πιάνει ήλιος. 

Σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Σε μια χώρα που μετρά ακόμη τις πληγές της, με μια κυβέρνηση που έχει πάρει επώδυνες αποφάσεις και έχει μεγάλο πολιτικό κόστος και που όλοι πρέπει να έχουν στραμμένη την προσπάθειά τους στον πατριωτικό στόχο της σωτηρίας της χώρας «έσκασαν» μύτη οι δελφίνοι της ΝΔ, του μοναδικού ουσιαστικά κόμματος που κουτσά - στραβά στέκεται στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι που παίζουν μια ζωή πολιτικά παιχνίδια, στήνουν μηχανισμούς , μιλούν συνωμοτικά, ελέγχουν ήδη μέσα ενημέρωσης και κάνουν διαρροές με σκοπό την ενίσχυση του αρχηγικού τους προφίλ. Και όλα αυτά προτού καν ο Σαμαράς φύγει από το προσκήνιο, αντιθέτως είναι ο μόνος πολιτικός που αντέχει και η δημοφιλία του είναι ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών. Κάποια «κοράκια» βγήκαν παγανιά και προσεγγίζουν ήδη στελέχη και «κλειδιά» του νεοδημοκρατικού μηχανισμού κοιτάζοντας το μέλλον, την επόμενη μέρα που πιστεύουν ότι πλησιάζει. Κι αντί να ασχολούνται με τα υπουργικά τους ή άλλα καθήκοντα κοιτάζουν πως θα βάλουν 7 γκολ στη Νέα Δημοκρατία. 
Πολλά ακούγονται για τους δελφίνους της ΝΔ και περιέργως στα σενάρια δεν είναι για πρώτη φορά η αγαπημένη μας Ντόρα. Ίσως γιατί μια 5ετής θητεία στις Βρυξέλλες θα της ενισχύσει το προφίλ ώστε να έρθει να «πάρει το μαγαζί» αργότερα. 
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι δύο από τους τρεις δελφίνους ανήκουν σε εκείνους που κάποτε το ίδιο το Μαξίμου χαρακτήριζε "φιλελεύθερα εξαπτέρυγα", αλλά μετά τα έκανε βασικό κορμό της κυβέρνησής του. Άτιμη εξουσία. 
«Έσκασαν» μύτη και οι δελφίνοι της ΝΔ photo - 1
Ο ένας δελφίνος που ακούγεται είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας. Κέρδισε πόντους στο Δημόσιας Τάξης και τώρα καλείται να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα ώστε να ενισχύσει το προφίλ του ηγέτη που μπορεί να παίξει πιο δυναμικούς ρόλους. 
Ο δεύτερος είναι ο Μάκης Βορίδης ο οποίος παίζει το χαρτί του δεξιού, αυτού που θα κάνει την στροφή προς το παραδοσιακό κοινό της συντηρητικής παράταξης. Ο κ. Βορίδης λένε οι κακές γλώσσες, στήνει ήδη μηχανισμούς και συνομιλεί με διάφορους τους δεξιού χώρου, ενώ στηρίζεται από εφημερίδα του χώρου. 
Ο τρίτος δελφίνος είναι Μητσοτάκης, διότι η Αγία Οικογένεια θεωρεί πάντα κτήμα της τη ΝΔ. Είναι ο Κυριάκος ο οποίος για όσους γνωρίζουν, έχει ισχυρές διασυνδέσεις με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ακόμη και να βήξει πρέπει να γίνει εξάστηλος τίτλος. Ασχέτως αν δεν έχει κάνει και πολλά πράγματα στον τομέα του. 

Βεβαίως υπάρχουν και διάφοροι άλλοι που παίζουν ρόλους που κανείς δε γνωρίζει τι σημαίνουν. Για παράδειγμα όλοι αναρωτήθηκαν τι ήταν η. μύγα που τσίμπησε τον Β. Μεϊμαράκη και πήγε κόντρα στο Μαξίμου. Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβασή του διότι ο Βαγγέλας όπως λένε τον πρόεδρο της Βουλής, είναι μετρ της τακτικής. 
Περίεργες είναι οι κινήσεις και του επίσης Καραμανλικού Ευ. Στυλιανίδη αλλά και του τουιτάρα Β. Αντώναρου, γνωστού και ως ανεπίσημου εκπροσώπου του καραμανλισμού. 
Κι όλοι μαζί συντηρούν ένα κλίμα δελφινολογίας που μόνο κακό κάνει στη ΝΔ και τη χώρα. Κατ' αρχάς με πιο δικαίωμα παίζουν παιχνίδια όταν θα έπρεπε να ευγνωμονούν τον Σαμαρά; Και τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι δε ρίχνουν νερό στο μύλο του Τσίπρα; Εκτός κι αν θεωρούν ότι θα έχουμε μια αριστερή παρένθεση και ετοιμάζονται για τον ηγετικό ρόλο που πιστεύουν ότι τους έγραψε η ιστορία. 
Μήπως να αφήσουν όλοι στη ΝΔ τις ανοησίες και να σηκώσουν τα μανίκια να κάνουν αυτό που τους έλαχε; Δηλαδή να οδηγήσουν τους Έλληνες μακριά από τη δυστυχία των προηγούμενων ετών; Όταν θα έρθει η ώρα για δελφινομαχίες τότε είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες τους. Μέχρι τότε ας σκύψουν όλοι το κεφάλι και ας είναι ταπεινοί. Διότι καραδοκεί ο κροκόδειλος της ΝΔ και δεν το 'χει σε τίποτε να τους κάνει μια μπουκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: