Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Παραιτούνται γιατί ερευνούν τους λογαριασμούς τους!


«Ναι υπάρχουν συνάδελφοι που φαίνονταν από μακριά …ανάδελφοι.Δηλαδή να είσαι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών μια ζωή,να είσαι από χωριό πιο φτωχό των 200 κατοίκων και μετά 25 χρόνια υπηρεσίας να ζεις σαν κροίσος φαίνεσαι ότι τις έχεις κάνει τις αρπαχτές σου.Μας έκαναν εντύπωση αυτοί και ψάχναμε πως θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι.Είπαμε λοιπόν στον Υπουργό να ερευνήσει όλους μας με λογαριασμούς με περιουσίες,.’έναν προς έναν. Όταν ξεκίνησε η ιστορία μάθαμε ότι αυτοί οι ανάδελφοι πήγαν στην Τράπεζα Ελλάδας και είπαν να αφήσει αυτές τις έρευνες για το μέλλον.Μερικοί έλεγαν ανοιχτά ότι θα γίνουν εκλογές και θα ξεχαστούν οι έρευνες. Ξαναπήγαμε στον Υπουργό και του είπαμε «κάποιοι δουλεύουν κάποιους» και ο Υπουργός ζήτησε με νέο έγγραφο την κατά προτεραιότητα έρευνα αυτών των περιπτώσεων/Τότε παραιτήθηκε αιφνιδίως μία διπλανή μου που ζούσε ακριβώς όπως σας λέω. Ύστερα κι άλλος, κι άλλος…Είναι αλήθεια ότι είχαν συγκαλυφθεί πολλές περιπτώσεις εκ των έσω».
Αυτά μας είπε ανώτατο στέλεχος του...
Υπουργείου Οικονομικών για τις αθρόες παραιτήσεις δεκάδων στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών μετά το αίτημα να επισπσευσθούν οι έλεγχοι στους λογαριασμούς τους εντός και εκτός Ελλάδας από την τράπεζα Ελλάδας.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι στελέχη που έχουν καταγγελθεί ως χρηματισθέντα εδώ και 7-8 χρόνια ζουν σε βίλες και εκείνοι που τους κατήγγειλαν εξουθενώθηκαν στο κυνηγητό.
Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη,όπου κυνηγήθηκε αγρίως ο δικηγόρος Χρήστος Κάτσιος επειδή ανέλαβε να υπερασπιστεί πολίτες που ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ συμμετοχή σε χρηματισμούς(ΦΠΑ) με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.
Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο κινούνται είναι το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Αντωνία Καρακουλάκη. Ενώ καταδικάστηκε σε 53 χρόνια κάθειρξη και ακόμα δεν είχε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από την υπηρεσία της ανέθεσε την υπεράσπισή της στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη πρόεδρο της Επιτροπής έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ. Και αυτό παρότι συνάδελφός της που είναι στη λίστα Λαγκάρντ κατήγγειλε και την Καρακουλάκη,όταν αποφάσισε να ομολογήσει.
Παρόλα αυτά μας έκανε μήνυση γιατί αναφέραμε το όνομά της και τη δυσφημήσαμε και ο κ.Μαρκογιαννάκης κατέθεσε και ως μάρτυρας υπέρ της!!!

Του Γιάννη Ντάσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: