Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Φραγκίσκος Παρασύρης, πρώην Βουλευτής Ηραλείου: «Αποστολή εξετελέσθη». Πως ο υπουργός, είχε πάρει τα παράσημα του αδιάφθορου και του μεταρρυθμιστή, διαπομπεύοντας άδικα, γιατρό του ΕΣΥ.

euxaristirio.jpg

Παραθέτουμε fb-status του Φραγκίσκου Παρασύρη, πρώην βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο περιγράφει μία από τις τραγελαφικές στιγμές που έζησε στο κοινοβούλιο:

Μία απ' τις τραγελαφικές στιγμές που έζησα στο κοινοβούλιο είναι κι αυτή. Ακούω τον υπουργό να μιλάει απ' το βήμα της Βουλής κραδαίνοντας την ρομφαία του ενάντια στα τρωκτικά του ΕΣΥ και ανακοινώνει ότι έχει μια λίστα με γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν και μάλιστα η πρώτη γιατρός στη λίστα έγραψε 6.000 περίπου συνταγές σε ένα τρίμηνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή της επαρχίας και οπότε θα δημοσιεύσει το όνομά της, θα της επιβληθούν κυρώσεις κτλ. Χειροκροτήματα από κάτω και ικανοποίηση που πιάσαμε τους κλέφτες...

Βγαίνουμε απ' την αίθουσα και χτυπάει κατά σειρά το τηλέφωνο όλων σχεδόν των βουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής. Είναι η γιατρός που είχε πριν λίγο ανακοινώσει ο ΥπουργόςΜε λυγμούς στο τηλέφωνο εξηγεί σε αρκετούς απ' τους βουλευτές ότι για διάστημα έξι μηνών κι επειδή είχαν παγώσει οι προσλήψεις είναι αναγκασμένη έπειτα από οδηγίες που πήρε, μόνη της να εξυπηρετεί (παρατύπως) δύο Καλλικρατικούς Δημούς, δηλαδή περίπου 30.000 ανθρώπους. Με τις υποδείξεις-απειλές του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας, του ΔΥΠΕαρχη και βέβαια των Δημάρχων, η γιατρός ξόδευε απ' την τσέπη της τα μεταφορικά για να γράφει πρωί-βράδυ τα φάρμακα των ασθενών. Η γυναίκα ρωτούσε με απελπισία τι να κάνει, να ακολουθήσει τις εντολές του Δ/ντή της, του ΔΥΠΕαρχη και των ασθενών που απαιτούσαν ή να σταματήσει να τους ακούει. Ξαφνικά, εκεί που νόμιζε ότι προσφέρει κοινωνικό έργο με σοβαρό αντίκτυπο στην ίδια της τη ζωή, ακούει ότι γίνεται πρώτο θέμα στη Βουλή. Με απλά λόγια και κερατωμένη και κουρεμένη.

Πίσω απ' το δικό της τηλεφώνημα ακολούθησαν οι Δήμαρχοι και βέβαια για τους βουλευτές της περιοχής οι ίδιοι οι ασθενείς.Την ίδια στιγμή ο μεταρρυθμιστής Υπουργός συναγελάζεται με τους δημοσιογράφους αλλά διστάζει να δώσει τη λίστα διότι προφανώς υποψιάζεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει (αν δεν το γνωρίζει κιόλας).

Τα blogs ωστόσο έχουν ήδη γεμίσει κιτρινίλα, πρώτο θέμα εκείνη την ημέρα, πρώτο θέμα για αρκετές μέρες στα τοπικά μέσα, η γιατρός ντρέπεται να κυκλοφορήσει για αρκετό διάστημα, εξαντλεί κάθε περιθώριο του νόμου και τελικά παίρνει μετάθεση σε άλλον νομό εκεί από όπου κατάγεται ο σύζυγός της. Αυτή η γιατρός διάλυσε τη ζωή της από μια παρεξήγηση, επειδή ένας υπουργός ήθελε λίγη δημοσιότητα παραπάνω. Δεν άκουσε από κανέναν ένα συγγνώμη, στο τέλος ούτε ο Δ/ντής της ούτε οι Δήμαρχοι ήθελαν να χουν σχέση μαζί της, τη χρησιμοποίησαν όσο ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους και την πέταξαν όταν είδαν ότι το κατευθυνόμενο παιγνίδι δημοσιότητας για να καλυφθεί η πατάτα του υπουργού, έγειρε δραματικά κατά της ίδιας. Έμεινε μόνο ένας βουλευτής της περιοχής με το μέρος της, που ο άνθρωπος χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο μ' όσα συνέβησαν.

Ο υπουργός, είχε ωστόσο πάρει τα παράσημα του αδιάφθορου και του μεταρρυθμιστή. Αποστολή εξετελέσθη. Σ' αυτή τη χώρα ζούμε, όσο κι αν αμφιβάλλετε και κάντε το σταυρό σας να έχετε τύχη μη σας βρει κανένα τέτοιο κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου