Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Ι make Preveza: πρόβαλε την πόλη σου μέσα από την τέχνη σου»

 «Ι make Preveza: πρόβαλε την πόλη σου μέσα από την τέχνη σου»

Ο δήμος Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε χορευτές και χορογράφους, ηθοποιούς, συνθέτες, μουσικούς, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, φωτογράφους και ζωγράφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια του , να. ''δημιουργήσουν'' συμμετέχοντας στο «Ι ΜΑΚΕ: πρόβαλε την πόλη σου μέσα από την τέχνη σου».
Πληροφορίες, όροι και δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Απριλίου στην ιστοσελίδα του έργου www.imakepreveza.gr

Ο Δήμος Πρέβεζας ως εταίρος του έργου ''I ΜΑΚΕ'' στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007- 2013 συμμετέχει ενεργά στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Το έργο ''I ΜΑΚΕ'' φιλοδοξεί να γίνει πρωταγωνιστής του πολιτισμού στην Πρέβεζα και η συμμετοχή των πολιτών έχει πρωτεύουσα σημασία.
Πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκφράσεις - Video dance, Photography installations, Documentary review και Original music score - θα αποτελέσουν τη βάση ενός τριήμερου φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το Φεστιβάλ θα αποτυπώσει το αξιόλογο πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει η περιοχή προκειμένου να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας και να προωθήσει μια νέα πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα. Αντίστοιχο φεστιβάλ θα οργανωθεί και στην Ιταλία στο πλαίσιο του ίδιου Έργου.

Περιλαμβάνει τέσσερεις δράσεις και συγκεκριμένα:

Original music score
Η δράση έχει στόχο τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής η οποία θα πλαισιώσει φιλμ με θέμα την Πρέβεζα, τους αρχαιολογικούς της χώρους, τη νεώτερη ιστορία και την παράδοσή της. Για τη σύνθεση της μουσικής καλούνται νέοι ηλικίας 15 έως 35 ετών με γνώσεις μουσικής να συνεργαστούν υπό την εποπτεία ειδικών μουσικών εκπαιδευτών στην ενορχήστρωση, την ηχογράφηση και επεξεργασία του ήχου, στην καταγραφή της μουσικής σε παρτιτούρα, στις τεχνικές εκτελέσεις των μουσικών οργάνων, στη διεύθυνση κι οργάνωση μουσικών συνόλων.

Video Dance
Συνδυασμός χορού με χρήση υψηλής ευκρίνειας εικόνας σε μορφή βίντεο. Θα συμμετέχουν δεκαπέντε περίπου νέοι χορευτές οι οποίοι θα δουλέψουν σε τρία χορευτικά σύνολα, υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου χορογράφου - εκπαιδευτή. Θα οργανωθούν δωρεάν εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προς τους χορευτές. Οι τοπικές Σχολές Χορού, με το αξιόλογο δυναμικό που διαθέτουν είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στην παραγωγή ενός σημαντικού κι αξιόλογου αποτελέσματος.

Photography installations
Το γνωμικό «μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις», βρίσκει το κατάλληλο νόημα στo πλαίσιο του προγράμματος ''I ΜΑΚΕ''. Δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν μέσω των φωτογραφιών, κτήρια, μνημεία αλλά και κάθε είδους φυσική ομορφιά, αφού η αντικειμενικότητα του φακού εγκλωβίζει την ανήσυχη σκέψη του σύγχρονου ανθρώπου και του δίνει χρόνο να αφομοιώσει γνώριμες και μη εικόνες. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση ενός εικαστικού καλλιτέχνη - φωτογράφου, θα απαθανατίσουν όσα το γρήγορο βλέμμα μας δεν παρατηρεί σε μια πόλη που ζούμε καθημερινά. Επιπλέον, μέσω εκθέσεων αλλά και ηλεκτρονικής προβολής στο διαδίκτυο, οι φωτογραφίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν και ως μέσο προβολής της Πρέβεζας διεθνώς, για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.

Documentary review
Στόχος τη δράσης είναι η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ προβολής της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Πρέβεζας. Επαγγελματίες του χώρου της τηλεοπτικής παραγωγής θα στελεχώσουν τα εργαστήρια, στα οποία οι συμμετέχοντας ως ομάδα θα δημιουργήσουν το δικό τους ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ θα αποτελέσει υλικό προβολής στο διαδίκτυο της Πρέβεζας διεθνώς, για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: