Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η 'Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, πραγματοποίησε με επιτυχία την ενημέρωση της, στους κτηνοτρόφους της περιοχής Θεσπρωτικού και Λάκκας Σουλίου, στην Τύρια Κρανιάς.


Η ενημέρωση στην Τύρια από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στους κτηνοτρόφους της περιοχής δείχνει τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ε.Ν.Α. στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας


Η συμμετοχή των κτηνοτροφών ήταν πολύ μεγάλη αποδεικνύοντας την ανάγκη που έχουν τα μέλη της Ε.Ν.Α. της περιοχής αλλά και οι μεγαλύτεροι κτηνοτρόφοι για ενημέρωση .

Σημαντική ήταν όμως και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κυρίου Στράτου Ιωάννου ο όποιος στηρίζει όλες της προσπάθειες της Ε.Ν.Α . και εν όψει του 20ου Επετειακού Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που θα γίνει στην Πρέβεζα 6-8 Σεπτεμβρίου του 2013. Ο κύριος Ιωάννου γνωρίζοντας ότι η περιοχή έχει αρκετά προβλήματα με τους κτηνοτρόφους είχε μαζί του και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κύριο Ιωάννη Αυγέρη καθώς και τον Πρόεδρο της επιτροπής σταβλισμού κύριο Κοτσαρίνη Μιχάλη

Η Ε.Ν.Α. αφού ενημέρωσε με τον τεχνικό σύμβουλο της κύριο Θεόδωρο Κορωναίο για τα δυο βασικά θέματα της συνάντησης απάντησε και σε ερωτήσεις αλλά και απορίες των κτηνοτροφών . Στην συζήτηση συμμετείχε ενεργά και Αντιπεριφερειάρχης αλλά και η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας με το κλιμάκιο της απαντώντας σε πολλά από τα προβλήματα και ερωτήματα που είχαν οι κτηνοτρόφοι . 

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ενημέρωσε τον κύριο Ιωάννου για δυο σημαντικά προβλήματα που έχουν οι νέοι αγρότες της Π.Ε. Πρέβεζας 1) με 17 καταλογισμούς σε Νέους Αγρότες (απένταξη από το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών ) και 2) τι θα γίνει με τα άτοκα δάνεια που είχαν πάρει οι νέοι κτηνοτρόφοι τα οποία μετατράπηκαν σε έντοκα και λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί από τους κτηνοτρόφους δεν μπορούν να εξοφλήσουν με αποτέλεσμα να μετατρέπονται χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο . Ο κύριος Ιωάννου απαντώντας είπε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω των υπηρεσιών της αλλά και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη έχει αποστείλει ήδη έγγραφο προς το ΥΠΑΑΤ ώστε να υπάρξει μια μικρή παράταση και για τις δυο προαναφερθέντες περιπτώσεις κατανοώντας πόσο σημαντικά είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα για την επιβίωση των νέων κτηνοτρόφων της περιοχής θέλοντας να δώσει οριστική λύση. 

Η Ε.Ν.Α Πρέβεζας θέλει να ευχαριστήσει τα μελή της για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και όλους όσους συμμετείχαν επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Κυρίου Στράτου Ιωάννου , τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κύριο Ιωάννη Αυγέρη καθώς και τον Πρόεδρο της επιτροπής σταβλισμού κύριο Κοτσαρίνη Μιχάλη άλλα περισσότερο την κυρία Τσώνα Γεωργία για την σημαντική βοήθεια της στην περιοχή τόσο στην οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και την ενεργή στήριξη της προς την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας .

Επικοινωνία 6974111252 Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Facebook : ena nomou evezas 

URL: enaprevezas.blogspot.com 

Email : enaprevezas @yahoo.g

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας

                                                                                                     ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ     ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: