Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εκαναν λάθος νεκρό και τον έστειλαν για ταφή στην Αλβανία!

Εκαναν λάθος νεκρό και τον έστειλαν για ταφή στην Αλβανία!

Γιατροί δηλώνουν ότι είναι ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν τελειώσει ειδικότητα, ενώ ιατροδικαστές ασκούν ως πλανόδιοι το επάγγελμα, πιστοποιώντας τα πάντα με το αντίστοιχο ...αντίτιμο! 


Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν σε ημερίδα τα μέλη της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας καταγγέλλοντας ότι αρκετοί επαγγελματίες δεν τηρούν τους κανόνες που η ΕΕ έχει καθορίσει, αλλά ούτε και τα διεθνή πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται πραγματογνωμοσύνες και να γίνονται τρομερά λάθη. 

Όπως είπαν, δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελλάδα έχει εκτεθεί από ιατροδικαστές άλλων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της υπόθεσης του Βρετανού αξιωματούχου Σόντερς, του τελευταίου θύματος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη το 2000, όπου η θανατηφόρα βολίδα δεν αφαιρέθηκε από τη σορό και βρέθηκε κατά την επανεξέταση στην Αγγλία, αλλά και το πιο πρόσφατο στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 όπου ιατροδικαστής προέβη σε λάθος ταυτοποίηση και έστειλε σορό Έλληνα στην Αλβανία αντί να στείλει τη σορό του Αλβανού. Το λάθος διαπιστώθηκε από ιατροδικαστή της Αλβανίας. 

Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας σημειώνουν ότι υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι δηλώνουν ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν τελειώσει ειδικότητα.
Την ίδια ώρα, περίπου 20 ιατροδικαστές ασκούν το επάγγελμα χωρίς να έχουν νόμιμα ιατρεία.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι τα νόμιμα ιατρεία ιατροδικαστών στην Αθήνα είναι μόλις τρία και οι υπόλοιποι ιατροδικαστές 'ασκούν ως πλανόδιοι το επάγγελμα'.

Μιλώντας σε πρόσφατη ημερίδα της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, καθηγητής κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης τόνισε ότι υπάρχουν ιατροδικαστές στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη νεκροτομή και τη μικροσκόπηση!

Η χώρα - είπε - δέχεται συνεχώς διαμαρτυρίες από ξένα κράτη για ατελείς ιατροδικαστικές γνωματεύσεις.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: