Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Φωτογραφία - σόκ. Φυλάκισαν την Αγκελα Μέρκελ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Φυλάκισαν την Αγκελα Μέρκελ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ένα απίστευτο εξώφυλλο που θα προκαλέσει συζητήσεις στην Ευρώπη, έχει ένα γνωστό περιοδικό της Πολωνίας. Οι ιδιοκτήτες του περιοδικού είχαν την έμπνευση να φτιάξουν για το εξώφυλλο μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος να είναι φυλακισμένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.


Το περιοδικό Uwazam RZE έχει την μαντάμ Μέρκελ, ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων, φορώντας ένα σκουφί στο κεφάλι και φυσικά, πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Την εικόνα συνοδεύει η λεζάντα: «Πλαστογράφηση της Ιστορίας: Πώς οι Γερμανοί έκαναν τους εαυτούς τους θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Οπως είναι γνωστό η Πολωνία έχει κατηγορήσει τη Γερμανία για στρέβλωση ιστορικών γεγονότων και ανακήρυξη των πραγματικών εγκληματιών ως «θύματα πολέμου».

Θα μπορούσε, ωστόσο, να σχετίζεται η φωτογραφία και με τα οικονομικά δεδομένα στην Ευρώπη και την αντιμετώπισή τους από τη Γερμανία. Πώς η κατεστραμμένη και ηττημένη Γερμανία, της οποίας κουρεύτηκε το χρέος προκειμένου να επιβιώσει, έχει καταφέρει σήμερα να ενεργεί ως νικητής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να αποφασίζει για την τύχη των νικητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: