Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πληθαίνουν τα προβλήματα στα Νοσοκομεία μας. Στο... κόκκινο βρίσκεται η δημόσια Υγεία στην Ήπειρο.

Απεργούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι.


Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία στην Ήπειρο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της υποχρηματοδότησης. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να την. πληρώνουν οι πολίτες, η προσέλευση των οποίων στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της κρίσης, αυξάνεται διαρκώς. 
Αύριο, Τετάρτη νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι και στην περιοχή μας θα κάνουν αντίστοιχα 24ωρη απεργία και στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Στην Πρέβεζα.
Στην Ήπειρο, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι ένα από τα ιδρύματα που βρίσκονται στο. κόκκινο, καθώς υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε προσωπικό. Μάλιστα, η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις», έχει ζητήσει προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου την άμεση συζήτηση από το Σώμα του θέματος της λειτουργίας του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. 
Είναι χαρακτηριστικό, πως το νεφρολογικό τμήμα έχει μείνει με ένα γιατρό και απειλείται με κλείσιμο, η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί κατά τα δυο τρίτα του μήνα σε αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε χειρουργείου - ακόμα και γέννας (!), το παιδιατρικό τμήμα για το εν τρίτο του μήνα δεν είναι σε θέση να καλύψει εφημερίες και η Παθολογική Κλινική έχει φτάσει στα όρια με άμεσο κίνδυνο να βάλει λουκέτο μετά τις 20 Απρίλη.

Στο μέλλον!
Πάντως, σε ό, τι αφορά τις ελλείψεις στο Νεφρολογικό Τμήμα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας, υπήρξε η υπόσχεση από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα, ότι θα στελεχωθεί το Τμήμα με τουλάχιστον ένα γιατρό. 
Βέβαια, ο διοικητής δεν δεσμεύθηκε για το πότε θα γίνει αυτή η στελέχωση. «Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι υποσχέσεις για την επίλυση των ζητημάτων δεν θα μείνουν στα. λόγια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πρέβεζας (την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος Ν. Μπακόλας). 

Στην Άρτα. 
Υπενθυμίζεται, ότι πολλά και σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Νοσοκομείο της Άρτας. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες για την τύχη της Ψυχιατρικής, που βαίνει προς λουκέτο. 
Το γενικότερο κλίμα στο Νοσοκομείο δεν είναι και το καλύτερο, αφού η υποχρηματοδότηση έχει απρόβλεπτες συνέπειες, μιας και στο κόκκινο βρίσκεται, όπως αναφέρουν κύκλοι, και η Πνευμονολογική Κλινική.

Με προσωπικό ασφαλείας. 
Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη τα δημόσια Νοσοκομεία μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κήρυξη 24ωρης απεργία και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: