Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Προς... «κανόνι» ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμάκων Ιωαννίνων Π. Ε. Πώς επηρεάζεται η Πρέβεζα

Προς... «κανόνι» ο ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ - Πώς επηρεάζεται η Πρέβεζα

Κι ενώ η κατάσταση στο «μέτωπο» του Φαρμάκου, μετά τις προ μηνών κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, φαινόταν να έχει ομαλοποιηθεί, ήρθε μία νεότερη εξέλιξη να προκαλέσει και πάλι αναστάτωση για την «αλυσίδα» του Φαρμάκου, αλλά και τους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ιωαννίνων Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ), οδεύει για... «κανόνι», κάτι που θα επηρεάσει και την περιοχή της Πρέβεζας.

Από το 2006 ο ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ, διαθέτει και την θυγατρική του συνεταιριστική φαρμακαποθήκη Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πρέβεζα και καθημερινά εξυπηρετεί 300 φαρμακεία σε Ήπειρο, Λευκάδα, Κέρκυρα και Καλαμπάκα. Ο Συνεταιρισμός έχει 103 μέλη, φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν συνεταιριστική μερίδα.
Εδώ και τρεις μήνες οι 40-45 εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού είναι απλήρωτοι και προχώρησαν μάλιστα και σε κινητοποιήσεις (επίσχεση εργασίας). Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η διοίκηση προτίθεται λόγω οφειλών, να προχωρήσει σε απολύσεις των εργαζομένων, εκκαθάριση, και από 'κει και πέρα οι φαρμακοποιοί που διαθέτουν μερίδα στο συνεταιρισμό, να τα βρουν με τις τράπεζες.

Όλα αυτά, ενώ το 2011 τα στελέχη της διοίκησης του ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ, διατράνωναν πως ο Όμιλος είχε κύκλο εργασιών 65 εκ. ευρώ και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ηπείρου, διατηρώντας 15.000 κωδικούς σκευασμάτων στις ιδιόκτητες αποθήκες του.
Αν οριστικοποιηθεί πως ο ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ φτάσει σε αυτή την κατάσταση, τότε οι πολίτες πιθανόν να ταλαιπωρηθούν, καθώς περίπου το 50% του ανεφοδιασμού φαρμάκων της τοπικής αγοράς, γινόταν μέσω του ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ, πέρα από το γεγονός ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: