Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μυστήριο τρένο ο Αλέξης. Το πρωί συναντάει εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους και το βράδι τους αποκηρύσσει!


Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε στη συνέντευξη με τον Παπαχελά πως πράγματι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 


"Δύο πράγματα υπάρχουν. Ή, να υποχωρήσει η Γερμανία, ή να προχωρήσει στη διάλυση της ευρωζώνης" , είπε. Και πρόσθεσε πως "πάντα σε μια μάχη υπάρχει ένα τίμημα" . 



Στις ερωτήσεις με τα οικονομικά, δεν τα πήγε καλά. Έδωσε γενικόλογες απαντήσεις για το που θα βρει χρήματα ( "από τον Προϋπολογισμό" , "πρέπει να διατηρήσουμε το χρέος" , κλπ. ) , ενώ έδειξε να αιφνιδιάζεται στην ερώτηση αν ξέρει πόσο θα στοιχίσει στο κράτος η επαναφορά του κατώτερου μισθού. 

Αντιθέτως, ξεπέρασε με ευκολία -την περίμενε άλλωστε την ερώτηση- το θέμα της βίας, αποκηρύσσοντάς την και βάζοντας τίτλο "η βία γεννά βία" . 

Άφησε να διαφανεί μια απειλή για τους μιντιάρχες, λέγοντας πως θα θεσπιστούν κανόνες και κάνοντας υποτιμητικές αναφορές στους "εθνικούς εργολάβους και εθνικούς προμηθευτές"

Τέλος, για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο πολλοί τον συγκρίνουν σήμερα, είπε πως "υπήρξε μεγάλος ηγέτης. Αλλά δεν ξέρω τι θα κατάφερνε αν ζούσε σήμερα, σε μια εποχή που δεν είναι φυσιολογική" . 

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την βαθιά εκτίμηση που τρέφει στο πολιτικό μέγεθος του Ελευθέριου Βενιζέλου και στο μεταρρυθμιστικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Η συνέντευξη, καλή. Χωρίς εξάρσεις. Χωρίς, έστω, ένα τίτλο που να βάζει φωτιά στην πολιτική επικαιρότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: