Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επίσημες ανακοινώσεις: Ξεκινούν πριν το Πάσχα τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους

Πριν από το Πάσχα ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.
Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν 25.000 θέσεις εργασίας.
Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκκίνηση των έργων ως «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25.000 άτομα».
Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014.
Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.
Ο Γιαννιώτης αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης στη δήλωσή του τόνισε ότι πρόκειται για μία σημαντική μέρα καθώς υλοποιείται ο πρώτος, ο μεγάλος στόχος που είχε τεθεί δηλαδή να επανεκκινήσουν τα έργα στις συμβάσεις παραχώρησης στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
          «Στη κατεύθυνση αυτή συμφωνήσαμε με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές και τα έργα ξεκινούν πράγματι μετά από μια διετία ακινησίας. Οι συμφωνίες αυτές βεβαίως θα κατατεθούν στη Βουλή μαζί με τις συμβάσεις προς κύρωση.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές, επίπονες. Γνώμονας όλων μας ήταν και παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Πρέπει να επαναλάβω κι εγώ ότι με την επανεκκίνηση των έργων θα δοθεί μεγάλη ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και βεβαίως με την ολοκλήρωση αυτών των αξόνων η χώρα θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο και ασφαλέστατο οδικό Δίκτυο» τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: