Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ασυνεπής τρικομματική κυβέρνηση και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Αιδώς Αργείοι...


Σε συμφωνία για τους τρόπους απομάκρυνσης όσων δημοσίων υπαλλήλων επιθυμεί η τρόικα κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα με τη συμμετοχή και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος εκλήθη στις 4 το απόγευμα να μεταβεί στο Μαξίμου...


Eκτός της απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στον τρόπο αξιολόγησης, την κινητικότητα και τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών οι περισσότερες αποχωρήσεις. Επείγον να τελειώσει η διαπραγμάτευση, είπε ο Βενιζέλος, δεν κόβουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως, είπε ο Κουβέλης

Σχόλιο.
Γρήγορα ξέχασαν οι πολιτικοί αρχηγοί τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης βάσει τον οποίων έγινε η σύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης.

Παραθέτουμε ενδιαφέρον σημείο από το κείμενο συμφωνίας, επί των ζητημάτων για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης:
apoliseis.png

Tώρα, έρχονται και σκούζουν, κρυμμένοι καλά πίσω από την τρόικα, τονίζοντας πως δεν κόβουν κεφάλια γενικώς και αορίστως. 

Αύριο, πιθανώς, θα πουν ότι κόβουν μόνο τα κεφάλια και κρατούν το σώμα των ανέργων άθικτο.

Η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα σημεία της προγραμματικής σύγκλισης και αποδεικνύει περίτρανα ότι το βασικότερο σημείο σύγκλισής των ήταν το στενό κομματικό συμφέρον του καθενός.

Αντί να κρατούν το λόγο τους, που δεν το κάνουν, τουλάχιστον ας κρατούν λόγια. Και όταν κόβουν κεφάλια, καλό είναι να το κάνουν έχοντας τα δικά τους κεφάλια μέσα. Αν και έτσι όπως το πάνε, σε λίγο θα αρχίσουν να κυνηγούν τον Δημόσιο Τομέα όπως ο Τζήμερος και ο Ψυχάρης jr.

Επί της ουσίας, 5 πάνω ή 5 κάτω δε λύνουν το βασικό πρόβλημα του Δημόσιου Τομέα που είναι η παραγωγικότητά του. Η τρικομματική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για να κάνει τον Δ.Τ. παραγωγικό. Αντί αυτού, μυξοκλαίγεται και κάνει, τάχα μου, αντίσταση στην τρόικα.


Αιδώς, Αργείοι.

www.epikairo.gr                                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: