Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου από το Σύλλογο «Ανθρώπολις».

Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου από το Σύλλογο «Ανθρώπολις»

Πιστός στο «ραντεβού» του με τον πολιτισμό, ήταν για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος «Ανθρώπολις», στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να συζητηθεί πρωτίστως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι δράσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου στην Πρέβεζα (στις 2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ., ο Οκταβιανός νίκησε τον ενωμένο στόλο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας), καθώς και άλλα θέματα του Συλλόγου.
Όπως ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη του «Ανθρώπολις», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ζάκας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιλιγκίρης, έχει ήδη υπάρξει επαφή με τη ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, ώστε να οριστεί το πλαίσιο συνεργασίας.
Στα πλάνα των μελών του Συλλόγου, είναι να γίνουν ομιλίες, ποδηλατοπορεία στην Αρχαία Νικόπολη, μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Στάδιο με καλεσμένο έναν ποιοτικό και φημισμένο καλλιτέχνη.

IMG 0312

Οι προτάσεις που έγιναν από τους παριστάμενους ήταν αρκετές και με φαντασία και ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Στο... τραπέζι «έπεσαν» η αναπαράσταση της ναυμαχίας, η εκμετάλλευση τυχόν οπτικοακουστικού υλικού που μπορεί να υπάρχει με θέμα τη ναυμαχία, η πραγματοποίηση Νικοπόλειου δρόμου, η επαφή με θεατρικές ομάδες για να πραγματοποιηθούν δρώμενα, καθώς και πρόταση για επικοινωνία με την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Δημαρχείο της Ρώμης, ώστε αν ενδιαφέρονται να βρεθούν στην πόλη μας εκείνες της ημέρες.
Οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά και στην προσπάθεια που γίνεται να ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO η Αρχαία Νικόπολη.
Στο μεταξύ, τέθηκε το ζήτημα της συμμετοχής του «Ανθρώπολις» στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, το ζήτημα της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως επίσης και της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο στις 17 Απριλίου.

IMG 0316

Δεν υπάρχουν σχόλια: