Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νο2 ο Βενιζέλος; Και ο Πάστορας;


Πρώτο θέμα στο σημερινό φύλλο της "Δημοκρατίας" είναι η προχθεσινή αποκάλυψη του Lykavitos. gr ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εισέρχεται στην κυβέρνηση.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο "υπουργός του Σαμαρά ο Βενιζέλος - Όλα τα ονόματα για τον ανασχηματισμό που βρίσκεται προ των πυλών" είχαμε αποκαλύψει από το απόγευμα της Δευτέρας:
"Ο κύβος ερίφθη! Εντός των προσεχών ημερών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και το «μεγάλο όνομα» που θα εισέλθει σε αυτή είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ορκιστεί υπουργός Εξωτερικών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μετακινηθεί στο ΥΠΕΣ ως αντικαταστάτης του Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του  Lykavitos.gr  Θα δημιουργηθεί αυτόνομο Υπουργείο Ενέργειας, στο οποίο ο κ. Βενιζέλος θέλει να εγκαταστήσει τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματός του αλλά το μέγαρο Μαξίμου έχει εντοπίσει ένα «κώλυμα» του Γιάννη Μανιάτη και για την ώρα αρνείται να πει το «ναι» στο ΠΑΣΟΚ.
Κατά τ’ άλλα και από πλευράς Ν.Δ.,  οριστικά εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης  ενώ αναζητείται, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα, ο αντικαταστάτης του Γιάννη Βρούτση στο Εργασίας.
Αντίθετα,  θα παραμείνει στη θέση του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αθανάσιος Τσαυτάρης (επιλογή Βενιζέλου)ενώ το ίδιο θα συμβεί –κι αυτό αποτελεί έκπληξη- και με τους δύο «τοποτηρητές» του Φώτη Κουβέλη, τον Αντώνη Μανιτάκη στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Αντώνη Ρουπακιώτη στο Δικαιοσύνης.
Η εξέλιξη αυτή, όμως, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ αφού ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Πανούσης είναι έτοιμος «να τα βροντήξει» επειδή ο κ. Κουβέλης δεν προωθεί την υπουργοποίησή του"

Δεν υπάρχουν σχόλια: