Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη της Αγνής Σμπόνια στο Giga FM των Ιωαννίνων


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε η Αγνή Σμπόνια στο ενημερωτικο μαγκαζίνο του Giga FM, "View Master" και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Λάμπρη
Η Ηπειρώτισσα πολιτικός και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε πάνω στα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας. Μίλησε για την Ήπειρο, τις εξελίξεις στην Κύπρο, τη νέα γενιά πολιτικών, το πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και για αρκετά άλλα θέματα. Η νεαρή πολιτικός -που φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά το απόγευμα της Τετάρτης στην εκπομπή του Giga FM, View Master- καλησπέρισε το κοινό της Ηπείρου από την Αθήνα όπου βρίσκεται για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, καθώς εργάζεται στην πρωτεύουσα ως εκπαιδευτικός.
«Αγαπώ με έναν τρόπο ξεχωριστό κάθε γωνιά της Ηπείρου. Δεν της λείπει τίποτα. Υπάρχει πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό σε συνδυασμό με εξαιρετική φυσική ομορφιά και μακάρι να υπάρξουν άτομα ικανά που θα μπορέσουν να την οδηγήσουν στο επίκεντρο της Ελλάδας» δήλωσε μιλώντας για την πατρίδα της.

Η Αγνή Σμπόνια τοποθετήθηκε και για το ανησυχητικό φαινόμενο της ανεργίας –που μαστίζει κυρίως τη νεολαία - τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Ήπειρο:


«Τα ποσοστά ανεργίας στην Ήπειρο είναι πολύ υψηλά. Πρέπει να ασχοληθούμε όλοι πολύ δυναμικά με αυτό το ζήτημα που είναι πανελλαδικό φαινόμενο, αλλά ιδιαίτερα έντονο στον τόπο μας. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε με δυναμισμό αυτά που μας ανήκουνε.


Οι νέοι δυστυχώς σήμερα είναι πολλών εφοδίων και των ελαχίστων ευκαιριών. Το μέλλον άλλωστε της πατρίδας μας είναι η νεολαία. Μια νεολαία που έχει κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα και από πάνω της ζητούνε να πληρώσει και το κόστος κάποιων αποφάσεων που έχουνε λάβει άλλοι.


Η Ελλάδα μας είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες της και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!»


Αναφερόμενη στo ΠΑΣΟΚ η Αγνή Σμπόνια τόνισε:


«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυναντήσει την κοινωνία. Να αντιληφθεί πώς περνούν οι άνθρωποι σήμερα. Να βρεθεί ξανά με τους μη προνομιούχους νέους της εποχής μας. Είναι ώρα για δράση και δουλειά.


Τα πρώτα βήματα για το ΠΑΣΟΚ έχουνε γίνει. Υπάρχει μια καινούργια Κεντρική Επιτροπή με αρκετά νέα στελέχη και έναν αρκετά νέο γραμματέα. Πρέπει να μπει σε μια διαδικασία να οραματιστεί και να δημιουργήσει! Να δημιουργήσει μια Ελλάδα που ο κάθε νέος θα μπορεί να μείνει και να εργαστεί με αξιοπρέπεια.


Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει! Δεν είναι σύνθημα, είναι η ουσία. Και η διαδικασία αυτή ξεκίνησε λίγο πριν το Συνέδριο, από την εκλογή των Συνέδρων. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει απομακρυνθεί από αυτό. Κρατάει μια στάση αναμονής και περιμένει να δει τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήτανε καθαρά πολιτικό. Ετέθησαν πολύ σημαντικά ζητήματα. Η νέα γενιά πολιτικών έχει «χώρο» στο νέο ΠΑΣΟΚ. Και αν ο χώρος αυτός δε μας δοθεί, θα τον διεκδικήσουμε μόνοι μας!»


Μιλώντας για τη νέα γενιά πολιτικών την οποία και εκπροσωπεί, ανέφερε:


«Όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτή τη νέα φουρνιά πολιτικών, είμαστε απλοί άνθρωποι που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας τις συνέπειες της κρίσης. Είμαστε άνθρωποι που δε φταίμε σε τίποτα. Δεν πήραμε εμείς αυτές τις καθοριστικές αποφάσεις που μας κρίνουν το παρόν και το μέλλον. Η ανεργία και η μετανάστευση έχουν χτυπήσει είτε τις δικές μας πόρτες, είτε πόρτες δικών μας ανθρώπων. Συνεπώς δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε όλο αυτό που συμβαίνει. Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε όλα τα κακώς κείμενα.


Δεν έχουμε λατρεία εξουσίας! Θέλουμε να μείνουμε εδώ, να εργαστούμε, να κάνουμε οικογένεια. Είμαστε μια νέα γενιά στο ΠΑΣΟΚ που ούτε διόρισε, ούτε διορίστηκε πουθενά.»


Η Αγνή Σμπόνια τοποθετήθηκε και για τη μετανάστευση των νέων, ως αποτέλεσμα της ανεργίας, τονίζοντας πως το φαινόμενο «πρέπει να σταματήσει εδώ, γιατί χάνουμε το καλύτερο δυναμικό μας το οποίο οδηγείται εκτός της χώρας μας!»


Σημαντικές και απόλυτα ξεκάθαρες ήτανε επίσης και οι τοποθετήσεις της πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο:


«Η στήριξη της Κύπρου είναι μια εθνική υποχρέωση. Οι αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο είναι τιμωρητικές και πλήττουνε την Ευρώπη στο σύνολό της. Όλο αυτό που συμβαίνει με τους πολίτες να χάνουνε μέρος των κόπων μιας ζωής, να χάνουνε χρήματα που είχανε στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, είναι ανήθικο.


Η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή, έχει φτάσει σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Ή θα τροποποιήσει τις αποφάσεις για την Κύπρο –για να ελέγχει πάλι τις εξελίξεις- ή θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις που σίγουρα θα βλάψουν την Ευρωζώνη συνολικά.


Είναι ένα μεγάλο ιστορικό σφάλμα το γεγονός ότι βάλανε επιβάρυνση και στους μικροκαταθέτες. Ό,τι και να αποφασίσει η Κύπρος, εμείς θα είμαστε δίπλα της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: