Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

"Ταξίδι" στην παράδοση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

"Ταξίδι" στην παράδοση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι στην παράδοση προσέφερε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πραγματοποιώντας με επιτυχία μια όμορφη συναυλία «Μουσικών Συνόλων και Λαϊκής - Παραδοσιακής Μουσικής».
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου υπό την διεύθυνση των καθηγητών τους Γιώργου Τσούκη και Κώστα Δεδούση ανταποκρίθηκαν επάξια στην εκτέλεση των παραδοσιακών ακουσμάτων που ήταν ένα 'πέρασμα' από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη, τον Πόντο αλλά και την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη .


mousiko par 1

Τραγούδια όπως « Μπεράτι», «Ήλιος», «Μηλίτσα που 'σαι στο γκρεμό», «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» αλλά και ερμηνείες γνωστών καλλιτεχνών όπως Βαμβακάρη, Παπάζογλου, Τσιτσάνη και Τούντα απέσπασαν τα χειροκροτήματα των αρκετών μουσικόφιλων που βρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
«Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στη διατήρηση της μουσικής μας παράδοσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι η μουσική είναι τέχνη και η τέχνη δημιουργεί αλλά έχει και μία ιδιαίτερη δύναμη, μια δύναμη τέτοια που εκμηδενίζει αποστάσεις, καταργεί σύνορα και φέρνει κοντά λαούς με διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετική κουλτούρα, ήθη και έθιμα. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι αν όχι αναγκαίες, απαραίτητες να γίνονται σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά. Παράλληλα αυτές οι εκδηλώσεις αναδεικνύουν αρχές και αξίες που έχουμε ξεχάσει, όπως τις αρχές της φιλίας, της συνεργασίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Απόψε θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο, γι' αυτό και θέλω ειλικρινά να συγχαρώ τους μαθητές και τους καθηγητές» τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, ενώ η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Κατερίνα Τσουμελέκα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αλλά και το Δήμο για την συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο όσον αφορά τις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πρέβεζας.
«Το Μουσικό Σχολείο ιδρύθηκε το 2009 και εδραιώνεται σιγά σιγά τόσο στην συνείδηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας όσο και τις τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε η κα Τσουμελέκα επισημαίνοντας ότι η συναυλία είναι αποτέλεσμα μια επίπονης προσπάθειας των μαθητών και των καθηγητών του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: