Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος Μεσολογγίου για το «λουκέτο» στο ΤΕΙ


Απεργία πείνας ξεκίνησε τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, αντιτιθέμενος στο κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου που προβλέπεται στο σχέδιο «Αθηνά». Kάλεσε όσους δημότες επιθυμούν να τον ακολουθήσουν, ξεκινώντας κι αυτοί απεργία μαζί του. 


Μιλώντας στο vima.gr ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή επειδή «ύστερα από ένα μήνα εμπαιγμού και υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ύστερα από ένα μήνα κινητοποιήσεων και στο Μεσολόγγι και στην Αθήνα». «Έπειτα από τα χθεσινά γεγονότα απρόκλητης αστυνομικής βίας προκειμένου να προστατευθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και μετά την πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας του κ. Σαλμά, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την απεργία πείνας για να απαιτήσουμε με αυτό τον τρόπο να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο μας» προσθέτει.

Ο κ. Κατσούλης αναφέρει ότι το κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, που μετρά 30 χρόνια λειτουργίας και έχει καταταχθεί σε διεθνείς αξιολογήσεις ως το τρίτο καλύτερο ΤΕΙ της χώρας, έγινε με άξονα «μικροπολιτικά συμφέροντα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην περιοχή που μαραζώνει ήδη από τις πολιτικές του μνημονίου».


Έχει προτείνει να υψωθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, αλλά και στα καταστήματα της πόλης και επίσης πρότεινε να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας. Στα τείχη του κάστρου ανεμίζουν ήδη μαύρες σημαίες. Παράλληλα στις εκδηλώσεις για την Έξοδο για πρώτη φορά αποφασίστηκε να μην προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.


Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο, στο Μεσολόγγι έξω από το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων οι τραυματισμοί προήλθαν από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το πλήθος. Το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, διέψευδε τις σχετικές πληροφορίες.

Από την πλευρά του, ο υπ. Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας σήμερα στον ANT1, κατονόμασε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ως επικεφαλής της ομάδας των διαδηλωτών που, κατά τον ίδιο, προκάλεσαν τα επεισόδια το περασμένο Σάββατο στο Μεσολόγγι.


«Μιλούσα σε ένα ακροατήριο 500 ατόμων και κάποιοι απ' έξω επέλεξαν να ακυρώσουν την ομιλία. Δεν το κατάφεραν. Είμαι 13 χρόνια βουλευτής και βλέπω για πρώτη φορά βουλευτή, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη να λέει 'μην το αφήσετε να βγει έξω'» υποστήριξε ο κ. Σαλμάς μιλώντας νωρίτερα στον Antenna.

Δείτε σχετικό βίντεο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: