Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τράα: Ο Ολλανδός που μισεί (!) τους Ελληνες!


O Μπομπ Τράα είναι ο Ολλανδός που μισεί αφάνταστα τους Ελληνες, για τους οποίους έλεγε και μάλλον συνεχίζει να λέει ότι ζουν με δάνεια. Είναι ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κυκλοφορεί με το κοστούμι «εργασίας» και έχει στην πλάτη του ένα απλό σακίδιο που θα μπορούσε να έχει και ένας μαθητής λυκείου. Βρίσκεται στη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια και βρίσκεται πίσω από κάθε οδυνηρή απόφαση που «μάτωσε» μισθωτούς και συνταξιούχους.


Ο συγκεκριμένος Ολλανδός μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στα υπουργεία, δίνει εντολές, κατευθύνσεις και «διαταγές», ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες τού προσάπτουν ότι παρασκηνιακά εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρήσεων του εξωτερικού και κατευθύνει τα «φιλέτα» της χώρας στα χέρια τους, σε τιμή ευκαιρίας...

Αλλωστε το παρελθόν του κ. Τράα τον ακολουθεί όπου και αν βρεθεί. Θήτευσε στην ίδια θέση και στο Εκουαδόρ και έφυγε από εκεί κυνηγημένος. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφυγε με την υποσημείωση ότι είναι ανεπιθύμητος να επιστρέψει σε αυτήν. Αιτία, το γεγονός ότι επιδίωξε να πείσει τους κυβερνώντες ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το 100% των εσόδων από έναν αγωγό πετρελαίου για τη μείωση του δημόσιου χρέους σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας. Σας θυμίζει κάτι;

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πολύς κ. Τράα έχει ζητήσει αντίστοιχα πράγματα και για την Ελλάδα. Είναι τέτοια δε η... αγάπη του για τη χώρα, που έφτασε στο σημείο να παροτρύνει παλαιότερα τον ιδιοκτήτη της ελληνικής βιομηχανίας «Γιούλα» να μεταφέρει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη γειτονική Βουλγαρία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο, σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, πίεζε για περικοπές στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μπόμπ Τράα όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα βρήκε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σύντομα, όπως είπε ο ίδιος, αισθάνθηκε ότι πρέπει να μετακομίσει, καθώς φοβήθηκε ότι απειλείται η ζωή του. Σήμερα πάντως κατοικεί σε διαμέρισμα στη Φιλοθέη και έχει 24ωρη φύλαξη. Οι παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις ξεκινούν από το στενό περιβάλλον τόσο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εχει φροντίσει να διατηρεί καλές σχέσεις με την επιχειρηματική ελίτ και να λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Το... μότο του είναι ότι οι Ελληνες επί σειράν ετών διασπάθιζαν τα κονδύλια από τα δανεικά της Ε.Ε. και τώρα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, και εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: