Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ριπές Καρχιμάκη στον Πρετεντέρη


Επίθεση στις τηλεπερσόνες μέσω του Γιάννη Πρετεντέρη εξαπολύει ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε άρθρο του που φιλοξενεί το newpost και στο οποίο φωτογραφίζει τον γνωστό δημοσιογράφο, με αφορμή τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega για την Κύπρο.

Ο κ. Καρχιμάκης κάνει λόγο για μικρόψυχη επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ όταν η Ελλάδα είχε πρόβλημα, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει πως «η υποκρισία και οι συμπεριφορές διαφορετικών ταχυτήτων έχουν επανέλθει στο προσκήνιο».

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Καρχιμάκη:

«Όταν η Ελλάδα είχε πρόβλημα αντιδράσατε, κατα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μικρόψυχα και όχι ομόψυχα. Η κατ´εσάς εννοούμενη, αντίδραση ομοψυχίας έχει να κάνει με το ποιος σας κάνει επικύψεις και ποιος αντιστέκεται στις κατα καιρούς επιδιώξεις σας. Κάποιες τηλεπερσόνες... των ΜΜΕ, μίλησαν... στα δελτία ειδήσεων... “για εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για την Κύπρο , και εξαιρετικά ντροπιαστικές στιγμές για την Ευρώπη. Και συνέχιζαν...

Η κυπριακή βουλή απέρριψε το σχέδιο με εντυπωσιακή πλειοψηφία . Μακάρι να μπορούμε να αντιδρούμε και στην Ελλάδα με εθνική ομοψυχία είτε έχουμε δίκιο είτε έχουμε άδικο“.

Η υποκρισία και οι συμπεριφορές διαφορετικών ταχυτήτων ξανά στο προσκήνιο. Μα εσείς δεν είστε, αν δεν κάνω λάθος τηλεπερσόνες, με τα μέσα σας, που ενισχύσατε τον Σαμαρά στον λαϊκισμό του, όταν στην ομοψυχία που του ζητήθηκε, αντιδρούσε μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός γυρνώντας χρόνια πίσω την χώρα και τους ανθρώπους;

Εσείς οι ίδιοι δεν είστε, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός επιχείρησαν να δρομολογήσουν, τις διαδικασίες για το δημοψήφισμα, προκειμένου να εκφραστεί ο ελληνικός λαός τι θέλει σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κ.λ.π.,που λυσάξατε, και και εξεφτελίζατε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όχι ομόψυχα αλλά μικρόψυχα, και δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων και όχι μόνο, σε ένα υψίστης δημοκρατικής προτεραιότητας ζήτημα, που θα ισχυροποιούσε και το πολιτικό σύστημα και την χώρα απέναντι στην συντηρητική Ευρώπη;

Δεν ήταν ντροπιαστικές οι στιγμές για την Ευρώπη τότε όταν ο ανεκδιήγητος Σαρκοζί και η ψευδόμενη Μέρκελ απαξίωναν ένα εκλεγμένο πρωθυπουργό και εσείς ταυτιζόσαστε απόλυτα τότε με τις ντροπιαστικές αυτές στιγμές που σήμερα κατακεραυνώνετε...; Είτε λοιπόν είχαμε δίκιο είτε άδικο όπως εσείς διατείνεστε (τα λόγια σας χρησιμοποιώ ) και σωστά εντάσσετε και τους εαυτούς σας μέσα στο πρόβλημα, έπρεπε να αντιδράσουμε με ομοψυχία τότε.

Αλλά φαίνεται ότι για σας η ομοψυχία έχει νόημα με το ποιος σας κάνει επικύψεις και ποιος αντιστέκεται στις κάθε λογής επιδιώξεις σας... Το κριτήριο σας είναι και ιδιοτελές και υπονομευτικό και ουδόλως ομόψυχο. Αυτό άλλωστε κάνατε έχοντας λυσάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην κλείσει τετραετία. Και τώρα υπερασπίζεστε τα χειρότερα της κυβέρνησης Σαμαρά που ο ίδιος οδήγησε με την συμπεριφορά του και και την ψεύτικη ελπίδα των ανεκδιήγητων Ζαππείων και των κάλπικων ισοδύναμων. Ευτυχώς όμως σιγά σιγά όσο δύσκολα και αν περνά ο κόσμος σας παίρνει χαμπάρι και εσάς και την υποκρισία σας.

Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: