Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σ. Ιωάννου: Δεν θα επιτρέψουμε την πώληση της Αμμουδιάς



Η πρόθεση της Κυβέρνησης όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση της παραλίας της Αμμουδιάς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή. Οι κάτοικοι είναι πυρ και μανία αλλά και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοποίηση τέτοιων σχεδίων.

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο πώλησης της έκτασης αυτής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου. «Διαφωνώ κάθετα με κάθε σχέδιο για πώληση της παραλιακής ζώνης. Είναι μία έκταση που πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία η οποία άλλωστε κάνει χρήση αυτής εδώ και πολλά χρόνια. Σχεδιασμοί που γίνονται ερήμην μας και είναι σε βάρος των συμφερόντων του τόπου θα μας βρουν απέναντι» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου μιλώντας στο Epiruspost.gr. Η έκταση που έχει προεπιλεγεί από το ΤΑΙΠΕΔ είναι 52 στρέμματα και πρόκειται πραγματικά για ένα φιλέτο που ακουμπά στη θάλασσα.

Αξιοσημείωτο και ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι εκτάσεις που βγαίνουν προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπόκεινται κατά ανάγκη στους όρους δόμησης που προκύπτουν από τα εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή τα ΣΧΟΑΠ αλλά μπορούν να θεσπιστούν από το ίδιο το ταμείο όροι δόμησης που θα ευνοούν την πώληση και θα κάνουν πιο ελκυστικά τα ακίνητα.

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη ανατρέπει όλους τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο και δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Είναι σημαντικό πάντως το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου έγκαιρα τοποθετούνται στο θέμα και πέραν των δηλώσεων σχεδιάζουν κι άλλες κινήσεις για να αποτρέψουν τέτοιου είδους κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: