Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας: Θετική εξέλιξη για την Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου η κατάληξη του σχεδίου «Αθηνά»

















Η χθεσινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του νέου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αποτελεί μια θετική εξέλιξη όσων εργαστήκαμε μεθοδικά για τον τόπο μας. Είναι μια επιτυχία για το Νομό Άρτας.Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση:

-Το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής λειτουργεί στην Άρτα και συνεχίζει να δέχεται πρωτοετείς φοιτητές.
-Δημιουργείται Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με νέο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, το οποίο ενισχύεται με επιπλέον φοιτητές οι οποίοι θα προέλθουν από τα τμήματα του ΤΕΙ Λευκάδας.
-Δημιουργείται ένα ισχυρό τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας με κατευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής, Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου και Φυτικής Παραγωγής.

Με απλά λόγια τα τμήματα του TΕΙ Ηπείρου στην Άρτα γίνονται πραγματικός πόλος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα προσελκύσει πολύ περισσότερους φοιτητές στο μέλλον. Επιπλέον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για καλύτερη ακαδημαϊκή εξέλιξη των τμημάτων του ιδρύματος.Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν ώστε το ΤΕΙ της Άρτας να γίνει πιο δυνατό. Όσους τοπικούς φορείς πίεσαν με τρόπο συγκροτημένο και εποικοδομητικό ώστε η Άρτα να ενισχυθεί. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Γκόγκα και την διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου προσπαθήσαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία.Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να σταθώ σε όσους καθ' όλη την διάρκεια των συζητήσεων που γινόταν με την ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και των παρεμβάσεων μου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές επιθέσεις, για μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς. Ως νέος βουλευτής βάζω πάνω από όλα τα συμφέροντα του τόπου μας και έχω θέσει τη συναίνεση και τη συνεννόηση ως βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής.Εκείνο που προέχει τώρα, είναι το ΤΕΙ της Άρτας να αναπτυχθεί περισσότερο. Να δημιουργηθούν νέα σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Να ξεκινήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και θα ενισχύσουν την αξία των τμημάτων μας. Να ενισχυθούν οι συνεργασίες και οι ερευνητικές του δραστηριότητες με πανεπιστήμια και ΤΕΙ τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Να συνδεθεί στενότερα με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.Όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι, να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπηρετώ ως καθηγητής του ΤΕΙ την εκπαίδευση και ως Βουλευτής θα είμαι δίπλα στο ΤΕΙ Ηπείρου και στα τμήματα της Άρτας.


Γιώργος Στύλιος
Βουλευτής Ν.Άρτας ΝΔ

http://www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: