Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πρέβεζα!

Απόκριες στην Πρέβεζα!

Σε ρυθμούς Αποκριάς κινείται η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τις Καρναβαλικές παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν και στους τρεις δήμους να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Πρεβεζάνων αλλά και των επισκεπτών που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τη μουντή καθημερινότητα.

Καρναβάλι γυναικών Πρέβεζας.
gunaikes 4

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών βρίσκονται οι γυναίκες του καρναβαλιού της Πρέβεζας για την μεγάλη παρέλαση που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Με έμπνευση, φαντασία, και σάτιρα οι γυναίκες της Πρέβεζας θα ξεκινήσουν την παρέλαση στις 8:30 το βράδυ από την Λεωφόρο Ειρήνης στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Ανδρούτσου. Παράλληλα στην παραλία της πόλης στις 7:30 το απόγευμα θα στηθεί οθόνη όπου θα προβάλλεται ειδικό αφιέρωμα στο Καρναβάλι των γυναικών από το 1988 έως το 2000 που επιμελήθηκε ο συμπολίτης μας Γιάννης Νικολαΐδης.
Το Καρναβάλι τρων γυναικών είναι ένας θεσμός πολιτισμού και δημιουργίας αλλά η πιο σπουδαία παράμετρος είναι ο εθελοντισμός. Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από τις γυναίκες της Πρέβεζας που το υποστηρίζουν με πάθος, το ενδυναμώνουν και το εμπλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες.

Καρναβαλικό Κομιτάτο.
komitato10

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Η μεγάλη με άρματα παρέλαση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ από την Λ. Ειρήνης στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ και θα τερματίσει στην παραλία της πόλης στο ύψος της πλατείας. Στα χρόνια παρουσίας του καρναβαλικού κομιτάτου οι διοργανωτές του κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή και πολύ κέφι.
Τα γκρουπ που συμμετέχουν φέτος είναι πάνω από 30 και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι φορέσετε την αποκριάτικη στολή σας και να μπείτε στους ρυθμούς του Κομιτάτου!!!

Απόκριες σε Λούρο και Ωρωπό.

Τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν σε σατυρικό καραόκε καθώς και κυνήγι του θησαυρού. Την Κυριακή θα γίνει αυτοσχέδιο παραδοσιακό καρναβάλι με ελεύθερη συμμετοχή
Την ίδια στιγμή ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λούρου θα συνεχίσει τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις και την Κυριακή με την παρέλαση του Καρναβαλιού.

Καρναβάλι Γυναικών Φιλιππιάδας.
filippiada karn

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι γυναικών Φιλιππιάδας που θα γίνει την Παρασκευή στις 8 το βράδυ. Εκφωνητής του καρναβαλιού θα είναι ο Φιλιππιαδιώτης και δημοσιογράφος του STAR CHANNEL Γρηγόρης Μπάκας !
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κάψιμο του Καρνάβαλου και ξέφρενο γλέντι με dj στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας με δωρεάν κρασί και σουβλάκια-κεμπαπ-λουκάνικα.

Φαναριώτικο Καρναβάλι.
fanariwtiko karnavali 2

Στους έντονους ρυθμούς του κεφιού και του γλεντιού κινείται και το Καναλάκι όπου θα πραγματοποιηθεί το Φαναριώτικο Καρναβάλι την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Η ομάδα πρωτοβουλίας καρναβαλιού μας προσκαλεί στην αποκριάτικη παρέλαση στην κεντρική πλατεία Καναλακίου και στο μασκέ πάρτυ που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο θα στηθεί δημοτικό λαϊκή βραδιά στην κεντρική πλατεία του Καναλακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: