Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το κάζο της Συλβάνας Ράπτη και του Πάρι Κουκουλόπουλου, πρωτοπαλλήκαρων του Βενιζέλου...


Παραλίγο να γκρεμιστούν τα μπετά της Ιπποκράτους από τα γέλια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία θέση που κατέλαβε, με μόλις 23 ψήφους, η Συλβάνα Ράπτη ήταν η ηχηρή απάντηση των κεντρικοεπίτροπων στην ακατανόητη, ακόμη και σε συνεργάτες του, εμμονή του Βενιζέλου να έλθει σε ρήξη με την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάνει την σύζυγο του φίλου του Γιάννη Δατσέρη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας. “Τέτοιο …φτύσιμο δεν το περίμενε ο Βαγγέλης ούτε και ο Γιάννης, ενώ η Συλβάνα παραλίγο να πάθει συγκοπή” έλεγε στέλεχος της Ιπποκράτους που γνωρίζει απ´ έξω κι ανακατωτά τα κομματικά παρασκήνια.

Το δεύτερο …φτύσιμο στον Βενιζέλο ήταν η μόλις και μετά βίας εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στο Πολιτικό Συμβούλιο. Το δεξί χέρι και εξ απορρήτων του Βενιζέλου στα πολιτικά και κομματικά μαγειρέματα, πήρε 40 ψήφους και εξελέγη τελευταίος. Ηχηρότερη αποδοκιμασία δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον άνθρωπο που μάλιστα διεκδικούσε να γίνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικο-οργανωτικός διασυρμός Βενιζέλου γίνεται μάλιστα μεγαλύτερος καθώς οι “κουτσομπόλες” της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι προκειμένου τελικά να εκλεγεί ο Κουκουλόπουλος χρειάστηκε να θυσιαστεί ένα άλλο “Βενιζελικό” στέλεχος, ο Παπαστεργίου, γραμματέας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης, της έδρας δηλαδή του Βενιζέλου. Ο Παπαστεργίου τελικά έλαβε δύο ψήφους λιγότερους από τον Κουκουλόπουλου και είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένος.

Η γκρίνια, οι τσακωμοί και οι φωνές στο Βενιζελικό στρατόπεδο για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα πάρει μέρες για να κοπάσουν. Το σίγουρο είναι ότι έχει επέλθει ρήξη, με την ομάδα των “βορείων” (Δατσέρης-Κουκουλόπουλος) να ηττάται κατά κράτος από τους “νότιους” του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: