Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Άγριο «κράξιμο» του ΣΥΣΜΕΔ σε Δημήτρη Τσουμάνη και 50 ακόμη βουλευτές της ΝΔ: «Εσείς δεν ψηφίσατε όλες τις περικοπές;»

Άγριο «κράξιμο» του ΣΥΣΜΕΔ σε Δημήτρη Τσουμάνη και 50 ακόμη βουλευτές της ΝΔ: «Εσείς δεν ψηφίσατε όλες τις περικοπές;»

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) με οργισμένη ανακοίνωσή του, στρέφεται κατά 51 βουλευτών της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Πρέβεζας, κ. Δημήτρης Τσουμάνης, οι οποίοι την ημέρα της μεγάλης διαδήλωσης των στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσαν ερώτηση στην οποία έθεταν όλα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, τα οποία οι ίδιοι ψήφισαν αδιαμαρτύρητα, όταν «πέρασε» στη Βουλή το Μνημόνιο. Ο ΣΥΣΜΕΔ τους κατηγορεί για υποκρισία και ότι δεν... διάβασαν το Μνημόνιο.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εσείς δεν ψηφίσατε όλες τις περικοπές; Εσείς δεν ψηφίσατε τις νέες όμοιες; Τι προσπαθείτε να πετύχετε με το ανωτέρω ερώτημά σας; Ποιους ρωτάτε; To ερώτημά σας μόνο ως ρητορική άσκηση αυτοκριτικής μπορεί να εξηγηθεί. Η μνήμη αποθηκεύει. Προ μηνών λοιδορούσατε τους βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης ότι δε διάβασαν αυτά που υπέγραψαν και καταδίκασαν τη Χώρα. Με την επερώτησή σας αποδεικνύετε ή ότι κάνετε ακριβώς το ίδιο με τους συναδέλφους σας καταδικάζοντας μια ολόκληρη τάξη εργαζομένων, ή ότι η κίνησή σας έχει καθαρά στόχο τη διασκέδαση των εντυπώσεων. Και στις δύο περιπτώσεις υποτιμάτε τη νοημοσύνη των στρατιωτικών.

tsoumanis 1

Μη μας θεωρείτε πλέον ούτε δεδομένους, ούτε εύπιστους. Τέλος στα λόγια. Σας καλούμε, εσάς τους επερωτώντες, να συνεργαστείτε με τα συλλογικά όργανα των στρατιωτικών ώστε να καταθέσετε άμεσα τροπολογία κατάργησης των σχετικών νομοθετημάτων, ώστε να αποδειχτεί η ειλικρίνεια των προθέσεών σας. Η ιστορία καταγράφει. Όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα που παράγει το έργο μας και όχι τα λόγια. Και εμείς και εσείς. Έχουμε και υπερηφάνια και αξιοπρέπεια, και οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε προς όφελος αφενός των Ενόπλων μας Δυνάμεων και αφετέρου του λαού και της πατρίδας. Η εξαπάτηση δεν αρμόζει να απευθύνεται σε περήφανους Έλληνες. Κρίνουμε, αξιολογούμε και πράττουμε ανάλογα και κατά συλλογική συνείδηση».

aksiotimoi kirioi

Δεν υπάρχουν σχόλια: