Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εκτός διεκδίκησης Εθνική-EUROBANK. Θρίλερ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Θρίλερ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εκτός διεκδίκησης βρέθηκαν η Εθνική και η Eurobank καθώς απορρίφθηκε το αίτημα τους να δοθεί παράταση στη διαδικασία πώλησης του ΤΤ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου (για να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συγχώνευση), ενώ έντονες ήταν οι φήμες χθες το απόγευμα ότι και η Alpha Bank αποσύρει το ενδιαφέρον της.
Και όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία για να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές τους προσφορές (μέχρι σήμερα το μεσημέρι) στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση ΤΤ θα λήξει μέχρι αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.
Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΤΧΣ και αναλόγως των προσφορών που θα έχει δεχθεί θα ακολουθήσει για το ΤΤ λύση στα πρότυπα της Αγροτικής (αν υπάρχει ενδιαφέρον από την Alpha Bank και την Attica Bank) ή στα πρότυπα της Proton Bank. Δηλαδή θα «σπάσει» στα δύο και το καλό κομμάτι του ΤΤ θα μετονομαστεί σε Νέο ΤΤ και θα ανήκει προσωρινά εξ ολοκλήρου στο ΤΧΣ. Αφού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών, θα πωληθεί σε κάποιο από τα νέα σχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Αττικής -το ΔΣ της οποίας συνεδριάζει σήμερα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ- θα καταθέσει σήμερα δεσμευτική προσφορά.
Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκριθεί στο διαγωνισμό, επειδή το μέγεθος της είναι μικρότερο από την τράπεζα που θα απορροφήσει.
Ωστόσο η Αττικής διασφαλίζει το σύνολο των θέσεων των εργαζομένων στο ΤΤ που ανέρχονται στις 3.300 άτομα.
Υπέρ της πρότασης να περάσει το ΤΤ στην Τράπεζα Αττικής τάχθηκε χθες με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλοκή στη διεκδίκηση του ΤΤ από την Alpha Bank οφείλεται ότι η τράπεζα βάζει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που επιθυμεί να απορροφήσει.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει από το πρωί σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Θα δει διαδοχικά τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Αλέκα Παπαρήγα. 

Επίσης έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας σήμερα 12 με 3 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδος, και απεργία αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: