Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σύζυγος Πάσχου Μανδραβέλη: Μια ζωή στις αποσπάσεις... Παπακωνσταντίνου


Και επειδή ο αξιότιμος και προπαντός αδέκαστος αρθρογράφος, Πάσχος Μανδραβέλης, μας κατηγόρησε ότι είπαμε μόνο το 1/4 της αλήθειας για τις αποσπάσεις της συζύγου του, επανερχόμαστε παραθέτοντας κάποια παραπάνω στοιχεία για την κοινή διαδρομή Τολιοπούλου-Παπακωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, φρόντισε την πολυετή απόσπαση της Σοφίας Τολιοπούλου του Αριστοτέλη, συζύγου του Πάσχου Μανδραβέλη, προτού εγκαταλείψει το Υπουργείο αυτό, τον περασμένο Απρίλη, για τρία συν τρία (3+3) χρόνια στον οργανισμό Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π. (δηλαδή της εξασφάλισε την απόσπασή της σίγουρα μέχρι το 2015 και με προϋποθέσεις ως το 2018), με την Αρ. Πρωτ.17118/1-4-2012 Υπουργική Απόφαση. 

Ολόκληρη η υπουργική απόφαση στο "Διαύγεια"

Η Υπουργική Απόφαση αυτή καταλήγει: 

«Αποφασίζουμε:

1. Την απόσπαση της Σοφίας Τολιοπούλου, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, με Δ΄β, που υπηρετεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κοζάνης, στον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π) , για την πλήρωση θέσης ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

2. Καθορίζουμε ως χρόνο απόσπασης τα τρία έτη, η οποία δύναται να παραταθεί για άλλα τρία έτη κατόπιν αντίστοιχης απόφασης.»

***
Στις 8 Οκτώβρη 2009, ο Γ. Παπακωνσταντίνου την απέσπασε στο Γραφείο του Υπουργού 
Οικονομικών. Δέστε ΦΕΚ 487, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ / 18-11-2009 (2η σελίδα).

***
Στις 17 Ιούνη 2011 έληξε η απόσπασή της στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών και αυθημερόν ο Παπακωνσταντίνου την απέσπασε στο νέο Γραφείο του, σαν Υπουργού Περιβάλλοντος πλέον. Δέστε ΦΕΚ 241, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ / 29-7-2011 (1η σελίδα)  

***
Οι παραπάνω είναι κάποιες μόνο από τις αποσπάσεις της Σοφίας Τολιοπούλου στο ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί και άλλες, από την εποχή που ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, το 2003, μέχρι τον Οκτώβρη του 2009, που την πήρε μαζί στο Γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Η πολυετής παθιασμένη προπαγάνδα του αρθρογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Πάσχου Μανδραβέλη υπέρ του ΓΑΠ και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πάντως, είναι εντελώς άσχετη με τις επιλογές της συζύγου του… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: