Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αλλάζει ο χρόνος....


Του Αρκά.

Οι στιγμές που «σημάδεψαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Φωτογραφίες από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2012

Χαρά, πίκρα, γέλιο, απογοήτευση, δυνατές συγκινήσεις και. εντυπωσιακά φωτογραφικά καρέ, που ξετυλίγονται και αφηγούνται όλα όσα συνέβησαν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου έχουν περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η μεγάλη και πανανθρώπινη γιορτή κράτησε συντροφιά σε δισεκατομμύρια θεατές από όλα τα πέρατα της Οικουμένης και προσέφερε δυνατές στιγμές.

Αναμφισβήτητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου αποτέλεσαν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς που μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο «δυνατές» εικόνες των Αγώνων...



Πυροτεχνήματα φωτίζουν το λονδρέζικο ουρανό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 


Η αθλήτρια στο τραμπολίνο Rosannagh Maclennan από τον Καναδά από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες


Από το άθλημα του άλματος επί κοντώ στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου


Ρώσος αθλητής επιχειρεί να σκοράρει αλλά δυστυχώς ένα χέρι ανακόπτει την πορεία του


Ο Usain Bolt τερματίζει πρώτος στην κούρσα της μιας ανάσας την ένατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων


Τριαθλητές κολυμπούν στη λίμνη Serpentine


Η Julia Rohde από τη Γερμανία μπορεί να μην κέρδισε κάποιο μετάλλιο ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να ζήσει με πάθος στιγμές όπως αυτή...


Οι αθλήτριες Sarah Barrow και Tonia Couch από τη Μεγάλη Βρετανία στο άθλημα της συγχρονισμένης κατάδυσης


Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές να φωτογραφηθούν ήταν και αυτή του αγώνα BMX


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στον τελικό της ρυθμικής γυμναστικής στο Wembley από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στην οροφή του γηπέδου


Το πάθος της αθλήτριας Caroline Weber για το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής αποτυπώνεται με ακρίβεια στη συγκεκριμένη φωτογραφία


Η φωτογράφος Hannah Johnston αποτυπώνει με ακρίεια τις κινήσεις των αθλητών της ξιφασκίας



Μία από τις δεκάδες εντυπωσιακές στιγμές του αθλήματος της ιππασίας


Ο Manuel Minginfel από τη Μικρονησία χάνει τον έλεγχο της μπάρας στην κατηγορία των 62 κιλών ανδρών


Η κορυφαία αθλήτρια πινγκ - πονγκ από την Κίνα, ονόματι Ding Ning, «σερβίρει» σε μία πόζα που θυμίζει πτηνό με ανοιγμένα τα φτερά


Η αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Julie Zetlin από τις ΗΠΑ


www.newsbeast.gr 

BBC. ''Μια θυελλώδης χρονιά για την Ελλάδα''.


Ως μια χρονιά «θυελλώδη» για την Ελλάδα περιγράφει το BBC το 2012. Στην ανασκόπηση του... δίσεκτου έτους η οικονομική κρίση και οι κοινωνικές συνέπειες της, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν και οι οργισμένες διαδηλώσεις. Ορόσημο η αυτοκτονία Χριστούλα στην πλατεία Συντάγματος. Φυσικά περιλαμβάνεται η ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που έφεραν οι βουλευτικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς να ανοίγει νέα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.



Ο Ιανουάριος του 2012 έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με την έξοδο από το ευρώ. Εδώ ένας άστεγος παρατηρεί τα τρόφιμα και τα δώρα στο Πρωτοχρονιάτικο γεύμα που διοργανώθηκε από την ελληνική πολιτεία.


Όταν η ελληνική Βουλή ψήφισε τις νέες σκληρές περικοπές που απαιτούσαν οι δανειστές στις 12 Φεβρουαρίου, η Αθήνα «είδε» ορισμένες από τις πιο οργισμένες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.


Το πακέτο διάσωσης τελικά εγκρίθηκε στις Βρυξέλλες στις 21 Φεβρουαρίου. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χτυπά στον ώμο τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Λίγες εβδομάδες αργότερα περισσότερα από 100 δισ.ευρώ του ελληνικού χρέους που διακατείχαν ιδιώτες επενδυτές «κουρεύτηκαν».


Ο Απρίλιος έφερε την σοκαριστική είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοπυροβολήθηκε στο Σύνταγμα απέναντι απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σε σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας έκανε λόγο για τις περικοπές που εκμηδένισαν την αξιοπρέπειά του. Στη φωτογραφία περαστικοί αποτίουν φόρο τιμής στο σημείο της αυτοκτονίας.





Οι βουλευτικές εκλογές της 6ης Μάρτη έφεραν τριγμούς στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου καταρρακώθηκε ενώ ο αρχηγός της ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας - στη φωτογραφία το βράδυ των εκλογών - έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση και αναταραχή στους δανειστές της χώρας με την αντι-μνημονιακή ρητορική του.


Μετά την αποτυχία των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση νέες κάλπες στήθηκαν στις 17 Ιουνίου. Η συντηρητική ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στη φωτογραφία αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το βράδυ των εκλογών.


Οι εκλογές έφεραν επίσης την άνοδο της ακροδεξιάς. Το ρατσιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής πήρε ποσοστό 7% και εξέλεξε 18 βουλευτές. Στη φωτογραφία μέλη του κόμματος κάνουν πορεία στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη στις 28 Ιουνίου.


Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόντουσαν με τους ηγέτες της ευρωζώνης επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, στις 26 Σεπτέμβρη τα σωματεία της χώρας πραγματοποίησαν την πρώτη γενική απεργία μετά τις εκλογές. Οι διαδηλώσεις κατέληξαν με επεισόδια. Στη φωτογραφία ένας διαδηλωτής αντιμέτωπος με την αστυνομία.


Στις 9 Οκτώβρη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα από την απαρχή της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τους περισσότερους η προσπάθεια της να πείσει τους Έλληνες ότι έχουν τη στήριξη της Ευρώπης έπεσε στο κενό. Στη φωτογραφία οι διαδηλωτές τη μέμφονται χρησιμοποιώντας ναζιστικά σύμβολα.


Ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης γίνεται πρώτο θέμα αφού δημοσιεύει μια λίστα 2000 ονομάτων με λογαριασμούς στην Ελβετία. Στη φωτογραφία κατά τη σύλληψή του στις 28 Οκτωβρίου για παράβαση της ιδιωτικότητας. Τελικά αθωώθηκε μετά από δίκη μιας ημέρας. Η υπόθεση «έσκασε» ενώ οι δανειστές πίεζαν την Αθήνα να λάβει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.


Στις 7 Νοέμβρη και σε κλοιό διαδηλωτών τα νέα σκληρά μέτρα που προωθούσε η κυβέρνηση πέρασαν οριακά από το ελληνικό κοινοβούλιο.


Κατά την έλευση του χειμώνα η επιβίωση δυσχεραίνει για ολοένα και περισσότερους πολίτες. Στη φωτογραφία ένας άντρας παρηγορεί μια κωφάλαλη γυναίκα που φέρεται να απειλούσε με αυτοκτονία εξαιτίας της δεινής οικονομικής της κατάστασης. 18 Δεκέμβρη. 

www.tvxs.gr

Διώτης. ''Μου επιρρίπτουν ευθύνες για να καλύψουν δικές τους σκοπιμότητες''.



Με μια ανακοίνωση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στο μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης αναφέρει πως κανένας πολιτικός προϊστάμενος δεν του έδωσε εντολή να ψάξει την λίστα.

Ο ίδιος εξαπολύει βολές κατά των πολιτικών προϊσταμένων του για τον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας, κατηγορώντας τους ότι του επιρρίπτουν ευθύνες «για να δικαιολογήσουν δικές του παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες». Παράλληλα τονίζει ότι δεν είναι αυτός ο υπαίτιος της διαρροής της λίστας στο περιοδικό «Hot Doc».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Διώτη είναι το ακόλουθο:
«Τις τελευταίες μέρες γίνονται από πολιτικά πρόσωπα αναφορές στο όνομά μου σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκα τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ». Επ' αυτού δηλώνω τα εξής:
Κανένα καινούργιο στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να αφορά το πρόσωπό μου και τις ενέργειές μου. Επομένως εμμένω απολύτως σε όσα εξέθεσα στο υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκα τα νομικά ζητήματα που προέκυπταν από τη «λίστα Λαγκάρντ» είναι απολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία. Δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα άλλη επιστημονική άποψη επ' αυτού.

Η θέση μου ως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ αλλά και η προϋπηρεσία μου ως δικαστικού λειτουργού μου επέβαλε να τηρώ τον νόμο και να μην υπηρετώ πολιτικές σκοπιμότητες. Αν αυτή η θέση μου δεν είναι ορθή, δέχομαι να ελεγχθώ γι' αυτό.

Επαναλαμβάνω ότι παρέλαβα το στικάκι, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό μου με εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο. Ο τρόπος παράδοσής του καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο. Δεν έλαβα ωστόσο ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες.

Φέρομαι μάλιστα, τελευταία, και ως υπαίτιος διαρροής της «λίστας Λαγκάρντ» στο περιοδικό «Hot Doc». Η παρουσία μου στον δημόσιο βίο μέχρι σήμερα αποτελεί απάντηση και ισχυρή απόδειξη για το αν έχω ανάγκη να καταφεύγω σε τέτοιου είδους «διαρροές». Βέβαιον παραμένει, αντιθέτως, ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο, κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα.

Υπενθυμίζω σχετικά και αναφέρομαι ξανά στο από 24-10-2012 υπόμνημά μου προς τους κκ Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος, ότι δηλαδή κλήθηκα με ρητή εντολή τού (κατά τα λοιπά μη επεμβαίνοντος στο έργο του ΣΔΟΕ) κ. Βενιζέλου να ελέγξω 750 και στην συνέχεια 743 πρόσωπα για φοροδιαφυγή, από ένα σύνολο περίπου 54.000 προσώπων που είχαν εμβάσει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό κατά την τελευταία τριετία. Ο σχετικός κατάλογος περιείχε άσχετους με τα ελεγκτέα πρόσωπα ΑΦΜ και άλλες ελλείψεις, που καθιστούσαν αδύνατο τον έλεγχο. Ζήτησα διόρθωση του καταλόγου και ακριβή στοιχεία, που όμως ουδέποτε μου εστάλησαν. Μετά ταύτα και με σκοπό τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, έδωσα εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, και μάλιστα για το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2012! Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεδομένου, ότι από 10-8-2012 δεν ασκώ πλέον τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Προκαλώ οποιονδήποτε από εκείνους που προσπαθούν τώρα να σπιλώσουν το έργο μου, να αποδείξουν ότι κατά την θητεία μου στο ΣΔΟΕ ήμουν εγώ εκείνος που παρέλειψε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

www.kourdistoportocali.gr

Μαύρη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη.



«Ήδη, η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες «κουκούλες» άρχισαν να βγαίνουν. Ήδη, πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ήδη αρχίσαμε να «ανακαταλαμβάνουμε» τις πόλεις μας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται...». Κομμάτι από το γιορτινό μήνυμα του πρωθυπουργού.


Μεσολάβησαν αμέσως μετά μερικές ακόμα σκούπες στο κέντρο από τον Ξένιο Δία του υπουργού Δένδια με τσουβάλιασμα μεταναστών στα κρατητήρια, παραμονές Χριστουγέννων, όπως και η θεαματική «εισβολή» στην ΑΣΟΕΕ για να καταλήξουμε στο χθεσινό άρθρο του πρωθυπουργικού συμβούλου Φαήλου Κρανιδιώτη. Εκεί ο σύμβουλος με ένα αγοραίο εμφυλιοπολεμικό και μισαλλόδοξο ύφος υποδεικνύει καθαρότερα παρά ποτέ το πραγματικό άκρο, το επικίνδυνο άκρο.

«Βλέπεις ότι σιγά-σιγά αλλά σταθερά καθαρίζει η Ομόνοια, αραίωσαν οι κατσαπλιάδες, οι νταβατζήδες και οι πόρνες στα πέριξ, μειώνονται τα μπουλούκια με τις πατσαβούρες στα φανάρια και οι μαύροι λαθρέμποροι στην Ερμού και αλλού. Το υπαίθριο σούπερ μάρκετ της πρέζας στη γωνία Αθηνάς και πλατείας Ομονοίας φθίνει. Δεν ξέρω, λοιπόν, ακριβώς πόσοι αλλοδαποί ελέγχθηκαν, συνελήφθησαν και απελάθηκαν. Υπάρχουν γι' αυτό οι ανακοινώσεις του υπουργείου. Ξέρω όμως ότι η κατάσταση βελτιώθηκε ήδη κατά πολύ.».

Η ίδια όμως η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα αποτελέσματα των ξένιων επιχειρήσεων αναφέρει μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη ότι έγιναν 60000 προσαγωγές μεταναστών εκ των οποίων μόλις 4000 δεν είχαν έγγραφα. Όσο δε για τους παραβάτες του νόμου που συνελήφθησαν πάνω από τους μισούς ήταν έλληνες. Μόλις σήμερα σε κύκλωμα ναρκωτικών συλλάβανε και δύο αστυνομικούς, πάντα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Γι' αυτό λοιπόν δεν τον ενδιαφέρει το σύμβουλο «πόσοι αλλοδαποί ελέγχθηκαν και απελάθηκαν». Απλά δεν του άρεσε το νουμεράκι. Απλά η ίδια η αστυνομία διαψεύδει τα περί «ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών» που λένε διάφορα ΜΜΕ, τα περί φοβερής αλλοδαπής εγκληματικότητας (θυμηθείτε την Ξάνθη) και τα περί αλλοίωσης της φυλής μας. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι νταβατζήδες είναι έλληνες, οι περισσότεροι παραγωγοί προϊόντων μαϊμού είναι έλληνες και οι μεγαλοπρεζέμποροι είναι επίσης έλληνες. Αλλά τι φταίει ο σύμβουλος όταν ο αρχηγός κλείνει το μάτι σε όλο αυτό το ρατσιστικό δρώμενο;

Εκεί όμως που ξεπερνάει ακόμα και τη Χρυσή Αυγή ο σύμβουλος είναι λίγο παρακάτω όταν γράφει: «Το ότι περίπου το 70% των στοιβαγμένων κρατουμένων στις φυλακές μας είναι αλλοδαποί, εξ αυτών το 90% μουσουλμάνοι.». Τώρα έχουμε εκτός από τους εβραίους, και τους μουσουλμάνους να μας απειλούν εδώ στη μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει τέμενος για την προσευχή τους.

Αλλά ο Φ.Κ. πάει και λίγο παρακάτω (όσο παρακάτω μπορεί να υπάρχει) στο πόνημά του γράφοντας: «Οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της 'προοδευτικιάς' δημοσιογραφίας και στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία». Το ίδιο και οι νεκροί του Πολυτεχνείου, θα πρόσθετε κι ο Φύρερ! 

Της Άντας Ψαρρά


www.tvxs.gr

Περπατώντας πάνω από το απόλυτο χάος

Περπατώντας πάνω από το απόλυτο χάος (1)

Ένα μονοπάτι στην πλαγιά του βουνού Tianmen στην Κίνα βρίσκεται σε ύψος 1.430 μέτρων και χαρίζει τη θέα του απόλυτου κενού στους περιπατητές του. Τολμάς να το περπατήσεις;

Ένα μονοπάτι σίγουρα όχι για όσους έχουν προβλήματα με τα ύψη. Χτίστηκε για να ενώσει τη δυτική πλευρά του βουνού Tianmen στο σημείο Yunmeng Fairy με την πλευρά Zhang Jiajie, έχει μήκος 61 μέτρα, πλάτος μόλις 1 μέτρο και πάχος ούτε 7 εκατοστών!

Περπατώντας πάνω από το απόλυτο χάος (2)


Όσοι θαρραλέοι τολμούν να το διαβούν (αρκεί να μην κοιτάνε κάτω) φορούν ειδικά παπούτσια που τους προμηθεύουν οι κατασκευαστές για να μην λερώνεται το κρύσταλλο κι έτσι όποιος τολμά να κοιτάξει το κενό όσο περπατάει, να μπορεί να το κάνει απερίσπαστα.

Περπατώντας πάνω από το απόλυτο χάος (3)

Για την ιστορία, το όνομα του βουνού (Tianmen) σημαίνει "Πύλη του παραδείσου". Οι κακοί συνειρμοί και οι δεύτερες αναγνώσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες. Τι να πει, βέβαια, κανείς και για τους εργάτες που έφτιαξαν αυτό το μονοπάτι.

Περπατώντας πάνω από το απόλυτο χάος (4)

Οι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012

Οι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (4)


Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη οφθαλμαπάτης και τη φετινή χρονιά είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αρκετές εντυπωσιακές περιπτώσεις. Δείτε 10 από αυτές που κατάφεραν να παίξουν με το μυαλό μας, στη λίστα που ακολουθεί

10. Το ασανσέρ που καταρρέειΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (5)

Η LG βρήκε έναν πραγματικά τρομακτικό τρόπο να κάνει επίδειξη των νέων της οθονών σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

Δείτε εδώ το βιντεάκι


9. Τέχνη του δρόμου που «αιωρείται»

Οι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (3)


Μια ωδή στο ιστορικό άλμα του Felix Baumgartner από το διάστημα, από τον street artist Fintan Magee. Το αναμορφικό έργο τέχνης έχει τίτλο Felix Backstroke. 

8. Τοιχογραφία - Γιγάντιος διακόπτης On/OffΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (2)
Ρεαλιστικό έργο τέχνης από τον Ισπανό καλλιτέχνη Escif.


7. Ένα δωμάτιο που τρελαίνει το μυαλόΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (10)
Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις Regina Silveira δημιούργησε μια εκπληκτική εγκατάσταση με τίτλο Depth που μοιάζει με μια ατελείωτη άβυσσο στην οποία μπορείς να περπατήσεις.

6. Εικόνες «οπτικής δόνησης»Οι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (6)
Ζαλιστήκατε; Δεν σας κατηγορούμε! Επειδή ωστόσο οι συγκεκριμένες οφθαλμαπάτες είναι εντυπωσιακές 


5. Ένα αγόρι περνάει μια ετοιμόρροπη γέφυραΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (9)
Ο Nikolaj Arndt είναι ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στην κατηγορία 3D street art και ειδικεύεται στο να μας δίνει την αίσθηση πως υπάρχουν κρυφοί κόσμοι ακριβώς κάτω από τα πόδια μας.

4. Κροκόδειλοι μέσα στο σπίτιΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (8)
Μια ακόμη εντυπωσιακή δημιουργία του Ρώσου καλλιτέχνη Nikolaj Arndt που δείχνει έναν βάλτο με κροκόδειλους ακριβώς κάτω από τα ξύλινα πατώματα.

3. Η καταρρέουσα Gotham CityΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (1)
Η ομάδα Joe & Max δημιούργησε μερικές από τις καλύτερες οφθαλμαπάτες του δρόμου αυτή τη χρονιά. Μια από τις κορυφαίες ήταν αυτή για την κυκλοφορία της ταινίας The Dark Knight Rises, στους δρόμους της Μαδρίτης. 


2. Το κτήριο που σε κάνει να νιώθεις σαν τον Spider-ManΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (7)
Στήθηκε στο Παρίσι το πρώτο τρίμηνο του έτους από τον καλλιτέχνη Leandro Erlich 


1. Περπατώντας στο νερόΟι 10 κορυφαίες οφθαλμαπάτες του 2012 (11)
Ποιος άλλος θα μπορούσε να δημιουργήσει την καλύτερη οφθαλμαπάτη από την ίδια τη Μητέρα Φύση; Το Salar de Uyuni μοιάζει με τον μεγαλύτερο καθρέφτη στη Γη και αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να επισκεφθείτε τη Βολιβία.





Γλίτσα, βρώμα και δυσωδία. Το σύστημά σάπισε.



Αυτοί


Που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν τις τύχες μας και έφτιαχναν τις δικές τους τύχες.

Που τόσα χρόνια εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις και γέμιζαν οι οθόνες γλίτσα.

Που ορκίζονταν στο όνομα του λαού και στο σκοτάδι σχεδίαζαν το ξέσκισμά του.

Που ζητούσαν την τήρηση του νόμου και της τάξης από τους πολίτες την ίδια στιγμή που εκείνοι παρανομούσαν ασύστολα....

Που έβριζαν τους πολίτες αυτού του τόπου ως διεφθαρμένους την ώρα που οι ίδιοι ήταν χωμένοι μέχρι τα μπούνια στη διαφθορά.

Που με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων έχτιζαν βίλες, έκαναν πριγκηπικούς γάμους σαν ξεμωραμένοι γέροι και ζούσαν σαν βασιλιάδες ανοίγοντας το λάκκο της εξαθλίωσης για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Που έφεραν την τρόικα, που συνομίλησαν με την τρόικα, που σφιχταγκαλιάζονται με την τρόικα αναζητώντας νέα στρατόπεδα συμφερόντων και νέους δρόμους πλουτισμού.

Που δεν είναι πάνω από 10.000 σε τούτο τον τόπο οι οποίοι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και τα συμφέροντά τους, με μοναδικό σκοπό το να συνεχίσουν να ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη σαν σύγχρονοι βρικόλακες και το φυσικό πλούτο της χώρας, σαν γιγάντια τρωκτικά.

Που μας κρατούσαν «συντροφιά» τα σαββατόβραδα στις οθόνες των τηλεοράσεων, άλλοτε χορεύοντας με τσαχπινιά και χάρη, άλλοτε συζητώντας για το βρακί της μιας λαμπερής τραγουδίστριας και για το πώς κατουράει ο άλλος λαμπερός τραγουδιστής και άλλοτε με αμέτρητη υποκρισία, κρίνοντας και κατακρίνοντας τους αγρότες που του έκλεισαν το δρόμο και δεν μπόρεσε να πάει στη μανούλα του.

Που ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο δημόσιο συνέχιζαν και συνεχίζουν, να ζουν ανενόχλητοι, μέσα στον πλούτο και τη χλιδή αφού κανένας δεν πάει να τους πάρει τα χρωστούμενα.

Που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για προσωπικό τους πλουτισμό, όχι τα παραθυράκια, αλλά τις δίμετρες μπαλκονόπορτες που τους προσφέρει ο νόμος και που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, αφού εκείνοι νομοθετούν.

Που ακρωτηρίασαν τον συνδικαλισμό και μετέτρεψαν τους περισσότερους συνδικαλιστές, όχι χωρίς να το θέλουν και οι ίδιοι, σε έμμεσους μισθοφόρους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο όταν σχεδίαζαν τις αρπαχτές και τις «νόμιμες» μπίζνες.

Που συναναστρέφονταν τόσα χρόνια με τα αρπαχτικά λιβανίζοντάς τα και γλείφοντάς τα συνάμα για να εξασφαλίσουν και κείνοι μερικά κόκαλα κοροϊδεύοντας συνειδητά, αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές.

Που δήλωναν και δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου τομέα ενώ συγχρόνως ακολουθούσαν και ακολουθούν την ίδια κρατικοδίαιτα, για να διατηρούν την χλιδάτη γραμμή τους.

Που όσο υπέγραφαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο έκαναν τη γριά πάπια και τώρα θυμήθηκαν να πουν πως «ο Γιώργος τους παράσυρε», ποντάροντας στην λήθη της κοινωνίας.

Που στο όνομα του λαού κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο φανερώνουν όταν ξεμοναχιάσουν κανέναν απροστάτευτο μετανάστη.

Που, από τη μια, εξυμνούν σε εκδηλώσεις-μνημόσυνα την «παρανομία» του Κολοκοτρώνη, του Βελουχιώτη και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και από την άλλη προτρέπουν στην τήρηση της δικής τους «νομιμότητας και τάξης».

Όλοι αυτοί

Αποτελούν τις κολώνες, τα δοκάρια και τα τούβλα για τις μεσοτοιχίες του σάπιου πολιτικού οικοδομήματος.

Ένα οικοδόμημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει στην πρώτη ισχυρή σεισμική-κοινωνική δόνηση.

Και η χώρα μας είναι από τις πρώτες, παγκοσμίως, σε δονήσεις.

Τόσο σεισμικές όσο και κοινωνικές.

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

www.aristeroblog.gr
http://www.ramnousia.com