Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η ''Αρχαία Νικόπολη'' συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Megaron Plus, όσον αφορά τον κύκλο «Αρχαιολογία», το 2013!


Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικοπόλεως και ανασκαφέας του χώρου, αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Ζάχος, θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς η «Αρχαία Νικόπολη», συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Megaron Plus, όσον αφορά τον κύκλο «Αρχαιολογία». Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το σωματείο πολιτών για τα αρχαία θέατρα «Διάζωμα», στις 25 Απριλίου 2013. Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη τιμή, τόσο για την Πρέβεζα, όσο και για τον κ. Ζάχο.

Οι άλλες δύο εκδηλώσεις στον ίδιο θεματικό κύκλο θα αφορούν την Επίδαυρο και τα μουσικά ευρήματα από τον «Τάφο του Ποιητή» και την ερμηνεία τους, με ομιλητές την αρχαιολόγο Ευτυχία Λυγκούρη-Τόλια, τον Martin West καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τον Egert Poehlmann, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Erlangen και τους μουσικολόγους: καθηγητή Στέλιο Ψαρουδάκη και Χρήστο Τερζή (δρ. της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής).

IMG 6559

Σειρά διαλέξεων καθηγητών του περίφημου College de France, προσωπικότητες και διανοούμενοι, όπως ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ο διάσημος οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Αταλί, ο Ματιέ Πιγκάς εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Lazard Freres SAS, βασικού μετόχου της εφημερίδας Le Monde, ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ha-Joon Chang, ο αρχιτέκτονας Mario Botta είναι μερικές από τις φετινές προτάσεις του Megaron Plus, μαζί με το διαγωνισμό αρχιτεκτονικής Great 2013, το Premio Strega στην Αθήνα, ένα αφιέρωμα στον Μικελάντζελο Αντονιόνι και ένα εικαστικό παιδικό εργαστήρι σε συνεργασία με Κέντρο Πομπιντού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: