Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ go home.

German Chancellor Angela Merkel and Greek Prime Minister Antonis Samaras review a guard of honour upon Samaras arrival at the Chancellery on August 24, 2012 in Berlin, Germany. Samaras is in Berlin to discuss the conditions of Greece's financial bailout after announcing previously that he is seeking more time for his country to push through required economic reforms in the face of its debt crisis.

Η κυρία Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα. Σαν δεν ντρέπεται! Τι έρχεται να κάνει; Όλοι στο Σύνταγμα να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην παρουσία της εκπροσώπου του διεθνούς κεφαλαίου στην χώρα του Μίκη, του Σπίθα, της Αλέκας, του Αλέξη, του Άρη. Δεν θέλουμε τις πολιτικές τους λύσεις. Δεν τους θέλουμε στην πόλη μας. Ζήτω η διεθνής απομόνωση. Ζήτω η Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας.

Αδιανόητο! Ένας ηγέτης ξένης χώρας έρχεται στην Αθήνα και εμείς θα διαδηλώσουμε κατά της παρουσίας του. Δηλαδή, τι θέλουν; Να μην επισκέπτονται την Αθήνα ξένοι ηγέτες; Ποιοί τους είναι αρεστοί; Να κάνουμε έναν κατάλογο για να ξέρουμε ποιόν να καλούμε και ποιόν όχι. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι σε μία τέτοια περίπτωση ο κατάλογος θα περιοριστεί σε ονόματα όπως του κ. Τσάβες. Να μας συγχωρούν, αλλά υπάρχουν κι Έλληνες που δεν θέλουμε την Ελλάδα στο περιθώριο του τρίτου κόσμου. Έχουμε αυτό το δικαίωμα;

Διαδηλώσεις κατά του Κλίντον στο παρελθόν, κατά της Μέρκελ τώρα. Αλήθεια, αν ζούσαν στην άλλοτε ισχυρή Σοβιετία, θα μπορούσαν να διαδηλώσουν σε μία ανάλογη περίπτωση. Θα πείτε ότι οι διαδηλώσεις δεν είχαν θέση σε μία χώρα που την εξουσία την είχε ο λαός. Ότι δεν μπορούσε ο λαός να διαδηλώνει κατά του λαού και ότι οι διαδηλωτές σε εκείνη την περίπτωση ήταν προβοκάτορες. Ενώ εδώ, ε; Η εξουσία ανήκει στα μονοπώλια και η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να κρατήσει την Ελλάδα στο μπλοκ των καπιταλιστικών κρατών. Κι έπειτα αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο οι άλλοι μας βλέπουν ως εξωγήινους.

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Η ηγέτιδα της Γερμανίας δήλωσε ότι έρχεται στην Αθήνα και αμέσως βγήκαν οι επαναστάτες να δηλώσουν ότι η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Η απόλυτη παράνοια στα καλύτερά της.

Κατά τα λοιπά όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο είναι προδότες και οι φίλοι του κ. Καμένου και του κ. Μιχαλολιάκου ονειρεύονται κρεμάλες στο Σύνταγμα. Κατά πως λένε δεν υπάρχει χρέος αν δεν το αναγνωρίσουμε. Ακόμη καλύτερο είναι το άλλο, ότι την Ελλάδα την χρεοκόπησαν επίτηδες. Η ιστορία των 650 δισεκατομμυρίων ανοησιών απέδειξε ότι ένας ολόκληρος λαός προτιμά τις φαντασιώσεις από την αλήθεια. Του είναι πιο εύκολο να ονειρεύεται τον ερχομό ενός Μεσσία από το να συζητήσει την ουσία του προβλήματος. Κι ακριβώς αυτή η εσωστρέφεια τον έχει απομακρύνει από την πραγματικότητα και τον έχει κάνει αγενή και αυτοκαταστροφικό.

Ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με την κυρία Μέρκελ, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι στη χώρα μας θα είναι φιλοξενούμενη. Επιπλέον, ας μας πει κάποιος τι κακό μπορεί να μας κάνει η κυρία Μέρκελ. Σίγουρα όχι περισσότερο απ' όσο κάνουμε εμείς στον εαυτό μας.

Μέρκελ go home! Ή αλλιώς, μην προσπαθείτε για μία χώρα που οι κάτοικοί της έχουν αποφασίσει να την οδηγήσουν στην χρεοκοπία. Είναι χαμένος χρόνος.

Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε στην Ευρώπη; Ποιοι είμαστε αυτοί που θέλουμε να το περάσουμε; Ο κ. Φωτόπουλος και η παρέα του; Ε, λοιπόν, όχι! Δεν είναι αυτοί οι κύριοι που εκπροσωπούν τον λαό αυτής της χώρας. Υπάρχουμε και εμείς που ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον για την Ελλάδα και είμαστε περισσότεροι!

Θανάσης Μαυρίδης




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: