Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου κατέθεσαν αγωγή κατά ΑΤΕ.



Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας και των συμβούλων της κατέθεσαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός καταστρατήγησε το καταστατικό της Δωδώνης, βάσει του οποίου οι τοπικοί μέτοχοι (σήμερα μέτοχοι μειοψηφίας) διατηρούν το «δικαίωμα προτίμησης» σε κάθε απόπειρα πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας.

Στόχος της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που θα εκδικαστούν αύριο, είναι να σταματήσουν οι διαδικασίες μεταβίβασης του 67,7% της Δωδώνης στην SI.

Στο ψήφισμά τους οι ΕΑΣ καταγγέλλουν το διαγωνισμό ως «αδιαφανή και σκανδαλώδη» και χαρακτηρίζουν «ευτελές» το τίμημα των 21 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως αναφέρουν, η Simos Food (συμμετέχει με 10% στον αγοραστή SI και είναι βασικός διακινητής των προϊόντων της Δωδώνης στη Νότια Ελλάδα) χρωστάει 12 εκατ. ευρώ στην εταιρία. 

Oι εκπρόσωποι των ΕΑΣ στρέφονται κατά των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, ερμηνεύοντας «τη σιωπή και την απουσία τους ως πράξη στήριξης στο ξεπούλημα της Δωδώνης».

«Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της γαλακτοβιομηχανίας, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου και γίνεται με τις ευλογίες της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι ΕΑΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές της βιομηχανίας, μαζί με τους κτηνοτρόφους παραγωγούς μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Ηπείρου αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρίας», αναφέρει το ψήφισμα και συνεχίζει: «Η Δωδώνη θα λειτουργεί κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με τη στήριξη των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων της. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό να τον συνεχίσουμε μέχρι την οριστική δικαίωσή μας. Έχουμε στο πλευρό μας ολόκληρο τον ηπειρώτικο λαό. Απαιτούμαι από την τρικομματική κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: