Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των ΕΑΣ για τη ''ΔΩΔΩΝΗ''.


Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ΕΑΣ κατά της μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στην «Δωδώνη» στην κοινοπραξία «S.I», ενώ τακτική δικάσιμος ορίστηκε η 2α Νοεμβρίου.


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από αύριο το πρωί τα στελέχη της εταιρίας που αναδείχτηκε νικήτρια στο διαγωνισμό μπορούν να πάνε στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας και να ξεκινήσουν να το διοικούν.


Με τη μόνη διαφορά πως αυτό βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη από τις ΕΑΣ και τους κτηνοτρόφους κάτι που σημαίνει πως ίσως η αυριανή μέρα να αποδειχτεί ιδιαίτερα θερμή.

Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ΕΑΣ εκδικάστηκε μέσα σε πολεμικό κλίμα καθώς ο οικονομικός σύμβουλος της SI, του ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικού Ομίλου που αγόρασε τη Δωδώνη Ιωάννης Βιτάλης, είχε ένα θερμό επεισόδιο με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και άλλων φορέων που παραβρίσκονταν.

Στις έντονες ενστάσεις των πρώτων για την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ο κ. Βιτάλης έχασε την ψυχραιμία του και φανέρωσε ίσως τις πραγματικές διαθέσεις της εταιρίας που εκπροσωπεί.

«Ότι θέλουμε κάνουμε», είπε ο κ. Βιτάλης ενώπιον δεκαπέντε ατόμων αλλάζοντας με τη μία τη ρότα που είχε επιχειρήσει να περάσει με τις δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς των Ιωαννίνων όπου και εμφανίστηκε «φιλικός» προς τους διαμαρτυρόμενους κτηνοτρόφους και εργαζόμενους.

Η αντίδραση αυτή βέβαια εξόργισε τους κτηνοτρόφους οι οποίοι απάντησαν κι αυτοί σε έντονο ύφος με το συμβάν πάντως να λήγει χωρίς περεταίρω παρεξηγήσεις.

Τον όμιλο που εξαγόρασε τη Δωδώνη, στη δικαστική διένεξη υποστήριξε νομικά, μία πολυπληθής ομάδα δικηγόρων, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν Γιαννιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: