Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε στην Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.




Μια εξαιρετικά «κλειστή» αλλά εξίσου ουσιαστική συνάντηση στρίμωξε η Άνγκελα Μέρκελ στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψης της στην Αθήνα. Μάλιστα μπορεί επικοινωνιακά αρχικά να μην προβλήθηκε έντονα αλλά το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, από τους λίγους εκλεκτούς που πήραν μέρος στην συνάντηση, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, έχουν συντελεστεί σε θεσμικό και δημοσιονομικό επίπεδο αλλαγές που, έως και δύο χρόνια πριν, φάνταζαν ανέφικτες. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο μέρος των ζητημάτων που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ο ΟΤΕ έχει διευθετηθεί. Ωστόσο, εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία του παραμένει η Ρυθμιστική Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας δυσχεραίνουν την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων από τον ΟΤΕ, τις επενδύσεις και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. 

Οι επιχειρηματίες που μετείχαν στη συνάντηση, εκτός του κ. Τσαμάζ ήταν: Μιχάλης Μαϊλλης (Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου), Δημήτρης Κοπελούζος (Copelouzos), Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Κωνσταντίνος Φρουζής (προέδρος του ΣΦΕΕ), Ιωακείμ Κόχλινγκ (Hochtief), Νικόλαος Νανόπουλος (Eurobank), Γιώργος Ζανιάς (ETE), Στέλιος Ζαββός (Zeus Capital Partners), Αρθούρος Ζερβός (ΔΕΗ), Byron Vargas Herzberg ( Bosch-Siemens-Haushaltsgerate) και Πάνος Ξινής (Siemens Hellas). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: