Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θέλω να ξέρω.

Εικόνα

Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής.



Εμπεδώσαμε πλέον τι εννοούσε ο Πάγκαλος στο μνημειώδες απόφθεγμα του. Δούλεψαν καλά οι μηχανισμοί διαμόρφωσης της «συλλογικής» ευθύνης, μέσω της οποίας τα πάντα γίνονται πιο εύπεπτα όταν η κοινωνία «αυτομαστιγώνεται», όπως οι Φιλιππινέζοι τη Μ. Εβδομάδα των Καθολικών. Μαλώσαμε οι φίλοι μεταξύ μας, χωριστήκαμε σε «ευρωλάγνους» και «δραχμολάγνους», σε «προδότες» και «πατριώτες», σε «νοικοκύρηδες» και «λαμόγια» σε φορολογικά «έντιμους» και φορολογικά «ανέντιμους». Ανακαλύψαμε τις μικρές ή μεγάλες «εκδουλεύσεις» που ζητήσαμε και δεχτήκαμε απ την δύσμοιρη εξουσία που παγιδεύτηκε μέσα στην αθωότητα της και ενέδωσε σαν «άπειρη ερωμένη» στη γοητεία του (της) ψήφου.

Αφού λοιπόν, έκανα κι εγώ το απαραίτητο «αυτομαστίγωμα», απευθύνομαι τώρα σε σας κύριοι «κρατούντες». Έστω και αργά, έσκισα τις κομματικές σημαίες, τις κομματικές φυλλάδες, αμφισβήτησα τα «θέσφατα» των μεγάλων ηγετών, που μ ένα νεύμα «μάγευαν» το πόπολο. Το ξέρω πως άργησα, αλλά «κάλλιο αργά..».

Αλλά επειδή εν τέλει η μεγάλη «ευθύνη» μου ήταν η «ημιμάθεια» μου, έφτασε η ώρα της «αλήθειας», κατά την προσφιλή έκφραση των κρατούντων, που περιφέρονται νυχθημερόν να λένε το «ποιηματάκι» τους. Έχω επομένως το δικαίωμα ως πολίτης -που με θυμάστε μόνο στα sms σας πριν τις εκλογές-να μάθω επιτέλους.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν στη χώρα μου υπάρχει δημοκρατία ή η «φαυλοκρατία» ενός πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ακόρεστου στον ματαιόδοξο πλουτισμό και στην αρχομανία.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ , αν οι τρεις «εξουσίες» λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία «διαφθοράς» και αλληλοκάλυψης ευθυνών, που διασφαλίζει τη διαιώνισή της.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν έχετε συναίσθηση της πραγματικότητας, όπως τη βιώνει, όχι ένας φτωχός και περιθωριακός άνθρωπος, αλλά οποιοσδήποτε δεν ανήκει στο «συνάφι» σας. Γνωρίζετε τις αγωνίες και τους αγώνες του σε καθημερινή βάση;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν καταλαβαίνετε ότι στη συνείδηση του λαού, τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία του, στην καλύτερη περίπτωση είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ στη χειρότερη απλά ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας ως προοπτική των επιλογών σας, (αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, αν και πολύ αμφιβάλλω), τι προσδοκάτε και αν σας έχει περάσει απ το μυαλό μια γενικευμένη κοινωνική ανάφλεξη, που θα παρασύρει τα πάντα και θα οδηγήσει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν έχετε συναίσθηση ότι με τις επιλογές σας ντροπιάζετε τη μία πλευρά της ελληνικής Ιστορίας και γράφετε σελίδες απ την άλλη πλευρά της, (ξέρετε ποια).
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, τι προοπτικές έχουν τα παιδιά τα δικά μου, κι όλου του κόσμου σ αυτήν τη χώρα, που ξεπουλάτε τα πάντα ανερυθρίαστα, για την επιδιωκόμενη «ανάπτυξη» τύπου Ταϊβάν και Μπαγκλαντές. Αλήθεια με ποιο δικαίωμα πουλάτε νησιά και ακίνητα που στεγάζουν ελληνικές πρεσβείες (!!!);
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν όλα όσα γράφονται στα βιβλία ανθρώπων που χειρίστηκαν την κρίση είναι αλήθεια ή είναι δολοπλόκοι. Αληθεύει ότι ο Σ Καν υπερασπίστηκε καλύτερα το συμφέρον της χώρας μου απ το πολιτικό προσωπικό της;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν υφίσταται σήμερα ελληνικό κράτος που ενδιαφέρεται για τους έλληνες πολίτες ή κρατικοί υπάλληλοι της Μέρκελ και της ΕΚΤ ή του ΔΝΤ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν γνωρίζεται απλή αριθμητική, αφού ζητάτε από έναν άνθρωπο που βγάζει 10 ευρώ (αν τα βγάζει), να πληρώσει 100 στον ειδικό λογαριασμό των αφεντικών σας.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, με τι μούτρα ζητάτε φόρους απ τους Έλληνες πολίτες, όταν τα σχολεία εφοδιάζονται χαρτί τουαλέτας από συνδρομές γονέων, όταν έχετε διαλύσει γενικά κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, όταν λειτουργούν υπό την αιγίδα κάθε Περιφέρειας «κοινωνικά φαρμακεία», «κοινωνικά ιατρεία», «κοινωνικά παντοπωλεία», «κοινωνικά φροντιστήρια» κλπ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν απειλούνται τα εθνικά μας θέματα, όταν βγάζουν οι τουρκικές εφημερίδες σε μικρές αγγελίες ελληνικά νησιά-βραχονησίδες.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την ενδεχόμενη αύξηση της θνησιμότητας στη χώρα τα τελευταία χρόνια απ την ελλιπή περίθαλψη και την έλλειψη φαρμακευτικής αγωγής.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν τα δημογραφικά στοιχεία της χώρας συντείνουν σε πληθυσμιακή συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού με την ανάλογη αύξηση αλλοδαπών λαθρομεταναστών, τα τελευταία τρία χρόνια.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, αν το επόμενο δίλημμα που θα μου θέσετε, μετά το «ευρώ ή δραχμή», θα είναι «εκφασισμός ή εμείς». Ο μπαμπούλας της «δραχμής»θα μετατραπεί σε μπαμπούλα της «χρυσής αυγής;».
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν τα εκατοντάδες «ενεχυροδανειστήρια» που ξεφυτρώνουν σ όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε χωριά και κωμοπόλεις είναι οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΊΤΕΣ του 21ου αιώνα τεκμήριο της σύγχρονης ΚΑΤΟΧΗΣ της χώρας.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ με ποιο δικαίωμα «κουρεύετε» τα χρήματα ΜΟΥ από τις εισφορές που χρόνια δίνω στ ασφαλιστικά ταμεία και μου ζητάτε συνεχώς περισσότερα για σύνταξη που δε θα πάρω ΠΟΤΕ και για περίθαλψη που ΠΟΤΕ δεν παρέχεται στους δικαιούχους της.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ, ποιος είσαι εσύ κύριε Βενιζέλε, που κρατάς τα «στικάκια» με τους φοροφυγάδες για δυο χρόνια την ίδια ώρα που κόβετε τα κοινωνικά επιδόματα, στ όνομα άραγε της «ανταγωνιστικότητας»;
Τα « ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ» θα μπορούσαν να μην τελειώσουν ποτέ, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα είναι «ρητορικά» ερωτήματα, αφού απλά ΞΕΡΩ την κάθε απάντηση. ΞΕΡΩ πλέον το ποιοι, το πώς, το γιατί, το πότε, το πού.
Αυτό που κάνετε πλέον είναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Διαβάστε προσεκτικά τον ορισμό (wikipedia) και θα καταλάβετε.













Τζανάκης Μιχάλης.
Φιλόλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: