Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα για την γαλακτοβιομηχανία ''ΔΩΔΩΝΗ'', μετά την σημερινή συγκέντρωση στα Γιάννενα.


Σήμερα Τρίτη, 9 Οκτώβρη 2012 στα Γιάννενα, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου - μέτοχοι στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, οι Κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΩΔΩΝΗ καθώς και ολόκληρη η Ηπειρωτική Κοινωνία σε μεγαλειώδη συγκέντρωση - πορεία , ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ την απόφαση για την πώληση του πακέτου των μετοχών της πρώην ΑΤΕ στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στην εταιρία ΣΙΜΟΣ FOODS.Αυτή η απόφαση είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρίας αγοράζοντας την ΔΩΔΩΝΗ με 21 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που χρωστάει σε αυτήν 12 εκατομμύρια.

Αυτό το προμελετημένο και ενορχηστρωμένο από το 2005 έγκλημα που άρχισε με την παράνομη και αντικαταστατική εξαγορά του 7,7 % των μετοχών από ορισμένες ΕΑΣ ήρθε και ολοκλήρωσε η τρικομματική κυβέρνηση .Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου, και αυτό γίνεται με τις ευλογίες της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.
Τα ξένα συμφέροντα που έρχονται να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ με εξευτελιστικές τιμές, έχουν κύριο στόχο την άλωσή της, ενδιαφέρονται μονάχα για τον πλουτισμό τους και την εκμετάλλευση και λήστευση της παραγωγικής δύναμης των κτηνοτρόφων.
Οι ΕΑΣ μέτοχοι και συνιδρυτές της βιομηχανίας μαζί με τους κτηνοτρόφους παραγωγούς μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Ηπείρου αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ θα λειτουργεί κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων της. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό να τον συνεχίσουμε μέχρι την οριστική δικαίωσή μας.
Έχουμε στο πλευρό μας ολόκληρο τον ηπειρωτικό λαό. Απαιτούμαι από την τρικομματική κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρίας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜ.ΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΔΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΕΒΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΣΕΓΕΣ
ΓΕΣΑΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: