Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ και στην Πρέβεζα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ στην Πρέβεζα

Χωρίς μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.
Λίγο μετά τις 19:30 οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν με συνθήματα και πορεία στο κέντρο της πόλης την ανάγκη για διαρκή αγώνα προκειμένου να ανατραπούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και η πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας.


IMG 0822 copy

«Σήμερα ήρθε στην χώρα μας η κύρια υπεύθυνη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη, η κύρια υπεύθυνη για τα δεινά των λαών, Καγκελάριος Μέρκελ. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, Καμία άλλη ανοχή πλέον στη βάρβαρη, απάνθρωπη πολιτική τους. Αυτή η πολιτική χρεοκοπεί την κοινωνία και την χώρα. Η λιτότητα, η φτώχεια, η ερημοποίηση, η εξαθλίωση είναι απάνθρωπες πολιτικές και συνάμα αδιέξοδες. Το μόνο που παράγουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Τρόϊκα και της Κυβέρνησης είναι ανεργία, φτώχεια και ανισότητα. Αυτές οι πολιτικές δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι ανίκητες. Γκρεμίζονται και αποδομούνται σε μια στιγμή, αρκεί να πειστούμε όλοι και όλες ότι δεν πάει άλλο» ανέφερε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλώντας όλους τους πολίτες μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να δώσουν έναν αγώνα προοπτικής με όρους ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης.

IMG 0806 copy

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική αγορά
Την ίδια στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην Κεντρική Αγορά της Πρέβεζας στο ύψος της Θεοφανείου, όπου νέοι και νέες, άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν ενάντια στην άφιξη της Μέρκελ και των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.

IMG 0829 copy

«Τις τελευταίες μέρες λαμβάνει χώρα η εφαρμογή όλων των μέτρων που αφορούν τη ζωή όλων των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας και σήμερα είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια στην παρουσία της Μέρκελ και όχι μόνο της Μέρκελ αλλά και της Ε.Ε. γιατί ερχεται να στηρίξει μια πολιτική που έχει σκοπό το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, των μικρών επαγγελματοβιοετεχνών και πάνω από όλα της εργατικής τάξης» τόνισε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ κ. Σπύρος Κλινάκης, καλώντας τους πολίτες σε Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στις 10:30 στη Γέφυρα Καλογήρου ενάντια στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗ και ενάντια στις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον ελληνικό λαό.

IMG 0809 copy

Σε δυναμικό ταξικό ανυποχώρητο αγώνα σε όλους τους χώρους προκειμένου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα να μην εφαρμοστούν κάλεσε τους πολίτες εκ μέρους της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ ο κ. Κώστας Νταγκοβάνος. «Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες υποδέχονται μια κυρία από το σινάφι τους. Την εκπρόσωπο των Γερμανών βιομηχάνων και τραπεζιτών, των γερμανικών μονοπωλίων. Η κυρία αυτή έφτασε σήμερα για να κλείσει συμβόλαια, παραγγελίες, να πουλήσει και να αγοράσει, να κάνει μπίζνες όπως έκαναν και κάνουν τα ξένα μονοπώλια» είπε ο κ. Νταγκοβάνος σημειώνοντας πως η μόνη αγωνία της κυβέρνησης είναι πως θα πιέσει τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο να αποδεχθούν τα βάρβαρα μέτρα.

«Ως εδώ με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκη» τόνισε και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά και στην παραλία της Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: