Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Λίγο πριν την πώληση, αντιπαραθέσεις χωρίς περιεχόμενο για την Δωδώνη


Κατώτερες των περιστάσεων αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου κι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης αυτό που κυριάρχησε ήταν η ένταση μεταξύ τους αλλά και η σφοδρή αντιπαράθεση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων ειδικά από τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.
Την ώρα που όλα δείχνουν ότι η πώληση της Δωδώνης έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, η πρόταση των Ενώσεων περί τήρησης του καταστατικού περισσότερο εξόργισε τους κτηνοτρόφους οι οποίοι καταφέρθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΣ Ιωαννίνων. Μάλιστα εμφανίστηκαν έτοιμοι να προχωρήσουν στην ίδρυση νέου οργάνου με πανηπειρωτικά χαρακτηριστικά.
«Άλλα περιμέναμε κι άλλα προκύπτουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά στη σύσκεψη, η οποία δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο αλλά ανέδειξε τα εσωτερικά προβλήματα και τις διαφορετικές προσεγγίσεις.
Ουσιαστικό συμπέρασμα στη σύσκεψη δεν υπήρξε. Αποφασίστηκε μόνο ότι θα ακολουθήσει ενημέρωση και η πραγματοποίηση ενός συλλαλητηρίου, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν έχουν διαρρεύσει οι προσφορές για την αγορά της Δωδώνης και τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η πώληση θα κλείσει μέσα σε λίγες ημέρες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μάλλον άκαιρο να γίνεται συζήτηση περί τήρησης του καταστατικού και μεταβίβαση του 67% των μετοχών που κατείχε η ΑΤΕ στις Ενώσεις ή στους παραγωγούς. Και μάλιστα να αποτελεί αυτό σημείο αντιπαράθεσης και έντονων συγκρούσεων.
http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: